StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Психлікарня, моторошні порізи, кома: через що Тишкевич потрапила в реанімацію

16 січня 2024, 13:45
1254
Катерина Тишкевич розповіла, чому у неї почався сепсис, та як лікарі боролися за її життя.
Катерина Тишкевич
Катерина Тишкевич розповіла про тяжкі наслідки сепсису / колаж: Гларед, фото: скріншот YouTube, instagram.com/kateryna__tyshkevych

Українська акторка Катерина Тишкевич на початку грудня потрапила в реанімацію з сепсисом - під час лікування хронічного головного болю, який переслідує зірку серіалів більше восьми років, з нею сталося нещастя.

В інтерв'ю для Аліни Доротюк Тишкевич зізналася, що лежала в психіатричній клініці. Через постійний біль психічний стан артистки почав погіршуватися. Фахівець, з якою вона працювала більше двох років, порекомендувала введення антидепресанту внутрішньовенно для прискорення ефективності ліків, та запропонувала залишитися в клініці під наглядом.

"Я в той час працювала із психотерапевткою, яка була завідувачкою у відділенні. Вона дуже зайнята, в неї дуже багато пацієнтів. І її пропозицією було те, щоб я туди лягла – і ми могли в її перервах, у її вільні віконця працювати ще й психотерапевтично. І, звісно, щоб вона мала можливість спостерігати мою реакцію на цей новий для мене антидепресант. Тому я опинилася там. ... Я була в такому стані виснаження, що хотіла якомога швидшого ефекту, більших доз, хоч щось зробити, бо я вже не могла витерпіти. Я приїхала туди в дуже поганому стані й прям просила: "Врятуйте мене!" - згадує Тишкевич.

відео дня

Під час введення ліків в кров акторки через катетер потрапив стафілокок. Бактерія стрімко поширилася по всьому тілу, і поступово організм Катерини став здавати. Почався сепсис.

"Дуже погані були аналізи, перестала сама тримати тиск. Почала відмовляти печінка, почався набряк серця, набряк легенів, вони робили мені пункцію. Поставили мене на СІПАП — маска, яка проти твоєї волі насичує тебе киснем. Я навіть цього не пам’ятаю, це як сон. Динаміка була негативна і вони вирішили мене вводити в медикаментозний сон, адже самостійно дихати я вже не могла. Сепсис — це така річ, яка шарашить по всьому організму і всі органи починають відмовляти", - розповіла артистка.

Через зараження їй також зробили три глибоких, до кістки, розрізи на руці - лікарі хотіли переконатися, що не почалося відмирання тканин. Інфекція виявилася загальною, а органи акторки стали відмовляти один за іншим, вона перестала самостійно дихати, вода не виводилася з організму.

Тишкевич, Томусяк
Катерина Тишкевич розповіла про тяжкі наслідки сепсису / скріншот YouTube

На щастя, Тишкевич вдалося видертися. Свій порятунок вона приписує лікарям і молитвам про її здоров'я, які вимовляли небайдужі люди: "Коли я повернулася з того світу, я дуже пов’язую, у мене почався духовний шлях, адже масова молитва мене повернула… У небесній канцелярії вже втомилися від прізвища Тишкевич".

Крім того Катерина зазначила, що подавати до суду на психлікарню, де в її кров занесли бактерію, вона не буде. "По-перше, я не хочу когось конкретно звинувачувати. Я не думаю, що це вина медсестри, яка ставила мені катетер. Це проблема взагалі стану наших лікарень. Це про зарплати наших медсестер, про недостатнє фінансування і нестачу антисептичних засобів. Яка в мене мета? Закрити цю лікарню? Я бачу, які там дівчатка лежать. Із шизофренією і біполярними розладами… Для когось це остання надія. Їх не хочуть забирати родичі. І моя лікарка не хоче їх виганяти, це не про гроші, вона дає їм просто притулок у цій лікарні, і я буду в них це забирати? Ні, я не буду", - заявляє акторка.

Тишкевич, Томусяк
Катерина Тишкевич розповіла про тяжкі наслідки сепсису / скріншот YouTube

Що відомо про хворобу Катерини Тишкевич?

У червні 2022 року актриса повідомила, що вже 8 років вона страждає від хронічного головного болю, походження якого залишається невідомим. Тишкевич була так виснажена цим станом, що не мала сили навіть встати з ліжка.

Звичайне знеболююче перестало діяти на артистку, і вона стала приймати високотоксичні препарати. Також Катерина не відмовлялася від альтернативних, і часом екстремальних видів лікування, які, втім, давали лише короткострокові результати. Акторка зізнавалася, що на тлі хвороби навіть замислювалася про самогубство.

У жовтні 2022 Тишкевич поставили діагноз - через родову травму біохімія її мозку була порушена. Це і призвело до нестерпного болю, з яким акторці довелося жити багато років.

Після цього біль не зник, але Катерина та її близькі були налаштовані оптимістично. Вона виїхала за кордон, де м'який клімат повинен був полегшити її стан.

Однак на початку грудня чоловік Тишкевич, актор Валентин Томусяк, повідомив, що вона потрапила в реанімацію з сепсисом. Там артистка провела більше тижня, і лише через 10 днів стала дихати самостійно. Тоді лікарі перевели її в звичайну палату і стали будувати обережно оптимістичні прогнози щодо її важкого стану. Мама тяжкохворої Катерини Тишкевич разом з чоловіком акторки цілодобово чергували в її палаті. Жінка відкрито висловилася про стан доньки.

Інші новини про Катерину Тишкевич:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти