StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Клопотенко емоційно розкритикував свято Водохреща - в чому причина

7 січня 2024, 20:17
6519
Євген Клопотенко висловив свою думку про головну традицію зимового торжества.
Євген Клопотенко
Євген Клопотенко розкритикував купання в ополонці на Водохреща / колаж: Главред, фото: instagram.com/klopotenko

У суботу, 6 січня, Україна вперше святкувала Водохреща за новоюліанським календарем. Однією з головних традиції в цей день є купання в ополонці - вважається, що цей обряд здатний подарувати позбавлення від гріхів і міцне здоров'я.

Український кулінар і популяризатор української кухні та інших традицій Євген Клопотенко цього року виступив проти купання в ополонці на Водохреща.

На своїй сторінці в Instagram шеф-кухар назвав цю традицію марною і невідповідною істинно українським засадам. Підкріпившись авторитетом етнографів він розповів, що пірнання в ополонку, як елемент свята, не було зафіксовано на території України до середини 20 століття. З цього він зробив висновок, що традиція до нас прийшла від окупантів.

відео дня

"А ви пірнали сьогодні в ополонку? І дарма. Бо просто окунутися і не покаятися в гріхах - не дієво, відразу святими ви не станете. І це не я кажу, а Православна церква України.А ще, історики з етнографами кажуть, що до середини XX століття вони не зафіксували цих масових пірнань серед українців, тож це не наша традиція. А чия? Здогадайтеся з трьох раз. Традиція прийшла до нас з росії і її ідея - не більше ніж просто загартувати організм, так у них було модно, знаєте. Баня і плюх у холодну водичку", - розповідає зірковий кулінар.

У коментарях думки читачів Клопотенко розійшлися: одні погоджуються зі словами Євгена, інші - діляться своїм досвідом і протилежною думкою.

Євген Клопотенко
Євген Клопотенко розкритикував купання в ополонці на Водохреща / instagram.com/klopotenko

Раніше українська співачка і ведуча Оля Цибульська, якій активно приписували роман з її кумом і близьким другом - співаком Михайлом Хомою (Дзідзьо), розповіла про стосунки з відомим чоловіком.

Також зірка "Танців з зірками", танцівниця і хореограф Ілона Гвоздьова, натякнула на проблеми у відносинах з чоловіком. Влітку пара, яка разом виховує двох дітей, повінчалася.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти