StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Троянди будуть ломитись від квітів: що обов'язково потрібно зробити у вересні

9 вересня 2024, 01:31оновлено 10 вересня, 07:45
32810
Троянди дарують чудові квіти, але щоб отримати більше квітів, Монті Дон закликає садівників виконати одне важливе, але просте завдання цього місяця.
Троянди будуть ломитись від квітів: що обов'язково потрібно зробити у вересні
Коли потрібно підрізати троянди - садівник назвав вирішальний місяць / Колаж Главред, фото: УНІАН, pexels

Троянди відомі як головний символ романтики в саду, а їх витривала природа обіцяє роки приголомшливого цвітіння. Однак без обрізки кущі троянд можуть стати витягнутими і неслухняними, що робить її важливим завданням для будь-якого садівника, повідомляє Express.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що можна зробити з бур'янами, рекомендуємо наш матеріал: Що робити з бур'янами після прополювання: геніальний спосіб врятує ваш урожай.

Обрізка не тільки підтримує здоров'я ваших кущів, але й стимулює появу нових квітів.

відео дня

Це завдання має вирішальне значення для формування рослини і сприяння енергійному, але контрольованому зростанню.

"Я знаю, що деякі садівники хвилюються через обрізку троянд, але багато кущових сортів, таких як галіція, англійські троянди, альба або гібридні вічнозелені троянди, найкраще просто обрізати ножицями в будь-який час цього місяця", - пише Монті.

Під час обрізки 69-річний садівник зазначив, що садівники не повинні турбуватися про положення або кут зрізів, а "обрізати всі довгі пагони так, ніби ви підстригаєте живопліт", залишити компактний, злегка куполоподібний кущ, який становить приблизно дві третини від його колишнього розміру.

У березні, коли кущ добре видно без листя, Монті каже, що садівники можуть оглянути кущ, щоб видалити пошкоджені стебла, але "простої обрізки у вересні" достатньо, щоб "зберегти його здоровим і наповненим квітами в наступному році".

Після обрізки дайте трояндам добре просочитися водою. Після обрізки настав час знову регулярно поливати троянди. Це допоможе їм вийти зі стану спокою і швидше зацвісти навесні.

Після обрізки корисно нанести новий шар мульчі, оскільки вона працює як ізолятор, захищаючи від перепадів температури і допомагаючи утримувати вологу в ґрунті, запобігаючи пошкодженню коренів під час спекотної погоди і посухи.

Більше того, добре замульчовані грядки потребують менше поливу та прополювання.

Мульчування ваших троянд також допоможе забезпечити їх необхідними поживними речовинами, оскільки речовина починає розкладатися в ґрунті.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти