StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Комарів в саду та будинку більше не буде: потрібно посадити лише 1 рослину

7 червня 2024, 11:30оновлено 10 червня, 23:23
18620
Влітку комарі нападають на будинки та сади, і вони завдають більше, ніж просто неприємних клопотів. На щастя, існують природні способи їх відлякування.
Комарів в саду та будинку більше не буде: потрібно посадити лише 1 рослину
Яка рослина відлякує комарів - як позбутись від москітів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, УНІАН, pixabay

Підвищення температури повітря та прохолодні вечори можуть призвести до нічних барбекю та сну з відчиненими вікнами. Однак, якщо ви схильні до укусів комарів, наближення літа може наповнити вас почуттям страху, повідомляє Express.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про ефективні засоби бородьби із комахами у домі, рекомендуємо наш матеріал: "Зникнуть із вашого дому": фахівці розповіли про геніальну пастку для мух.

Якщо ви не маєте природного способу відлякати кусючих комах від вашого будинку та саду, садівник має рішення. Один ентузіаст садівництва з компанії Miller Flowers опублікував у TikTok рослину, яка відлякує настирливих комах.

відео дня

Яка рослина відлякує комарів

Щоб комарі не вважали ваш будинок привабливим, варто звернути увагу на рослину цитронеллу (Citronella). Вічнозелений гіллястий чагарник ідеально підходить для саду, і він випромінює чудовий свіжий лимонний аромат.

Ці сонцелюбні рослини потребують шість або більше годин сонячного світла на день, але вони можуть вижити і на сонячному місці в будинку.

Дивіться відео про те, які рослини відлякують комарів:

@millerflowers 3 plants known to repel mosquitoes! I’ve also heard of peppermint, catmint, marigold, scented geranium and bee balm helps repel mosquitoes as well! #millerflowersgreenhouse#Gardencenter#GreenvilleOhio#Plants#flowers#gardens#gardening#gardenersoftiktok#plantsmakemehappy#Ohiotok#gardeners#Ohio♬ Raw guitar, bright and exciting Bosanova(988352) - T&A

За словами захопленої садівниці, ще дві рослини, які, як відомо, "відлякують комарів", - це лимонник і лаванда.

"Я також чула, що м'ята перцева, котяча м'ята, чорнобривці, запашна герань і бджолиний бальзам також допомагають відлякувати комарів", - зазначила вона у відео.

Як захиститись від комарів

Хоча ці рослини мають репелентні властивості, Джоел Коутс, доктор філософії, почесний професор ентомології Університету штату Айова, каже, що це не означає, що вони зупинять комарів від укусів.

"Ці рослини мають сполуки, які не дають комахам харчуватися ними, але вони не випускають їх у повітря", - сказав Коутс.

Саме тому, за словами Коутса, найкращий захист від укусів комарів - це носіння репелентів.

Агентство з охорони здоров'я Великобританії (UKHSA) також рекомендує засоби від комах з 50-відсотковим вмістом DEET.

Кожен, хто вирішив використовувати репелент з DEET, повинен використовувати його відповідно до інструкції з міркувань безпеки.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти