StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як збільшити врожай яблук: що потрібно закопати під дерево

22 серпня 2024, 14:52
12512
Правильний догляд і грамотно підібране підживлення - запорука рясного врожаю яблук.
Як збільшити врожай яблук
Як збільшити врожай яблук / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Щоб щорічно збирати багатий урожай яблук, важливо приділяти увагу живленню дерева. У період плодоношення яблуня активно витягує з ґрунту корисні речовини. Якщо ґрунт бідний, сподіватися на високу врожайність не варто.

Ми розберемося, чим підживити яблуню, щоб збільшити врожай.

Основні принципи підживлення яблунь

Для того щоб дерева були стійкими до захворювань і давали багато плодів, необхідно регулярно підживлювати їх протягом усього вегетаційного періоду. Особливо важливим є весняне підживлення, адже саме в цей період рослини потребують азоту, який стимулює ріст і розвиток зеленої маси. Мінеральні та органічні добрива допомагають заповнити дефіцит поживних речовин у ґрунті.

відео дня

Навесні ґрунт під яблунями рекомендується удобрювати сечовиною, аміачною селітрою, гноєм або пташиним послідом. Наприклад, перше весняне підживлення проводять при появі листя і бруньок, вносячи рідкі добрива, пише сайт На пенсії.

Що відомо про сайт На пенсії

Інформаційний портал, на базі популярного друкованого видання - газети "На пенсії". На сайті публікуються корисні поради на всі випадки життя.

Через два тижні після цвітіння вносять розчин: 12 г сечовини або 15 г селітри на 10 літрів води. Органічне підживлення з коров'яку (гною) також є ефективним варіантом: настій готують у співвідношенні 1:3 і перед внесенням розбавляють водою.

Що можна закопати під дерево для збільшення врожаю?

Серед садівників існує думка, що закопані під дерево цвяхи або дрібний брухт можуть підвищити врожайність, заповнюючи дефіцит заліза. Однак такі методи практично не працюють, оскільки залізо в цій формі погано засвоюється рослинами. Ба більше, такі "добрива" можуть призвести до накопичення шкідливих солей у ґрунті.

Для дійсно ефективного підживлення краще використовувати перевірені препарати, такі як комплексні мінеральні добрива з калієм і фосфором. Ці елементи не тільки покращують смакові якості яблук, а й захищають дерево від хвороб і шкідників.

Як збільшити врожай яблук: що потрібно закопати під дерево
Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику інфографіка / Главред

Як підвищити врожайність яблук?

Щоб домогтися стабільного і високого врожаю, важливо підтримувати баланс поживних речовин у ґрунті протягом усього сезону. У весняний період основний акцент роблять на азотних добривах, а ближче до осені додають калій і фосфор. Ці заходи допоможуть отримати солодкі та соковиті плоди, а також продовжити життя вашим деревам.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти