У Зеленського оголосили про реакцію України в разі удару Росії через Медведчука

27 лютого 2021, 11:57
Росія і Україна з 2014 року перебувають фактично в стані війни, сказав Олексій Данилов.
Данилов
Росія окупувала Крим і Донбас, тому навряд чи нас можна чимось здивувати - Данилов / УНІАН

Київ навряд чи буде стурбований можливою новою реакцією президента РФ Володимира Путіна на санкції України проти глави політради ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Не можна захопити український народ, який прагне до свободи, заявив в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера секретар РНБО Олексій Данилов.

За його словами, Росія вже не зможе чимось налякати Україну, тому що Москва вже 7 років як анексувала Крим і розв'язала війну на Донбасі. Держави останні роки фактично перебувають у стані війни.

"Те, що робить цей пан (Путін), починаючи з 2014 року на території нашої країни, коли вони захопили Крим, коли вони розв'язали війну на території Донецької та Луганської областей... Чим нас ще можна налякати? Ми знаходимося в стані війни фактично. Так, вона не оголошена, але це ж відбувається з 2014 року", - сказав чиновник.читайте такожСпікер Путіна відреагував на санкції проти Медведчука

Також він додав, що український народ, який прагне до волі і свободи, захопити не можна. Причому українці це вже доводили.

"Ми дійсно не росіяни. Якщо хтось вважає, що нас можна захопити, нас можна якось принизити... Знаєте, у нас така генетична воля до свободи, що ми неодноразово це доводили і ще раз можемо довести", - підкреслив Олексій Данилов.

Санкції проти Медведчука

  • Президент України Володимир Зеленський 19 лютого підписав указ про запуск рішення Ради національної безпеки і оборони щодо фізичних осіб і компаній, яких держава вважає причетними до фінансування терористичної діяльності на Донбасі. Серед них опинилися троє українських громадян – нардеп Віктор Медведчук, телеведуча Оксана Марченко та Наталія Лавренюк - цивільна дружина власника телеканалів 112, NewsOne і ZiK Тараса Козака.
  • У Службі безпеки України пояснили, що у РНБО в процесі прийняття рішення керувалися в тому числі і інформацією, яку збирали співробітники спецслужби.
  • Представник президента у КСУ Федір Веніславський заявив, що після санкцій проти 8 фізичних і 19 юридичних осіб послідує відкриття кримінальних справ. Рішення РНБО базується на потребі в ліквідації загроз національній безпеці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти