США: Визнання Думою "ЛДНР" є явним порушенням Мінських угод

15 лютого 2022, 16:55
У посольстві країни нагадують про положення Мінських угод, які зобов’язують підписантів реінтегрувати ці регіони.
США: Визнання Думою 'ЛДНР' є явним порушенням Мінських угод
Американці відреагували на голосування в Думі щодо "ЛДНР" / Коллаж УНИАН, Reuters

Сполучені Штати Америки заявляють, що звернення Державної Думи до президента РФ Володимира Путіна з проханням визнати незалежність так званих ЛНР та "ДНР" (террористическая организация. - ред.) є порушенням Мінських домовленностей.

"Голосування в Думі щодо "ЛНР/ДНР" сьогодні є черговою одіозною спробою порушити суверенітет України та явним порушенням Мінських угод, які зобов’язують підписантів реінтегрувати ці регіони. Ми – разом з Україною", - йдеться у повідомленні на сторінці посольства США в Україні в Twitter.

США: Визнання Думою 'ЛДНР' є явним порушенням Мінських угод
Скріншот зі сторінки посольства США


читайте такожГоловний плюс в істерії навколо нападу Путіна"Втеча" американців з Києва

Нагадаємо, США тимчасово перенесли своє посольство з Києва до Львова нібито через загрозу російського вторгнення в Україну. Як йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, Державний департамент постійно моніторить ситуацію з безпекою в Україні.

відео дня

"Виходячи з цього, ми перебуваємо в процесі тимчасового перенесення нашого посольства в Україні з Києва до Львова у зв'язку з різким прискоренням нарощування російських сил. Посольство продовжить взаємодію з українським урядом, що координує дипломатичну діяльність в країні. Ми також продовжуємо наш інтенсивні дипломатичні зусилля з деескалації кризи", - зазначив Блінкен.

Він також запевнив, що перенесення посольства до Львова не підриває американську підтримку України. Крім того, Блінкен вкотре закликав всіх американських громадян негайно залишити Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти