"Перспективи є": як вихід Притули з Голосу відіб'ється на Зеленському і Порошенку - експерт

7 червня 2021, 14:28
Багато хто в суспільстві втомився від старої когорти політиків, констатував політичний аналітик.
як відхід Притули з голосу відіб'ється на Зеленському і Порошенку
Як відхід Притули з голосу відіб'ється на Зеленському і Порошенку / УНІАН

Перспективи відомого телеведучого і волонтера Сергія Притули в політиці після його виходу з партії Голос прокоментував політичний аналітик, голова Центру досліджень політичних цінностей, колишній народний депутат України, голова мистецького об'єднання "Остання барикада" Олександр Доній.

Помиляються ті, хто думає, що тренд на неполітичних політиків завершився на Святославе Вакарчуку і Володимирі Зеленському, вважає політичний аналітик.

За його словами, багато хто в суспільстві втомився від старої когорти політиків, тому навіть голоси тих, хто розчаровується в Зеленському, не повертаються до політиків типу Порошенка, Тимошенко, Бойка, Ляшка та інших, які асоціюються з усталеним українським політикумом.

"Запит на неполітичних політиків залишається. Їх не так багато, але серед них є більш розкручені персонажі як, скажімо, брати Клички. При тому все одно, що Віталій вже Бог знає скільки років у політиці, він досі більше асоціюються з боксом. Є також і Андрій Шевченко, у якого вже був невдалий похід у політику (але це не означає, що у нього не може бути другої спроби). Тобто люди, у яких громадські, спортивні та культурні досягнення великі та є амбіції, на яких теоретично можуть зійтися зірки. У цьому плані Притула, начебто, теж до них відноситься, але його прізвище все-таки на порядок менш відоме, аніж Кличків чи Шевченка", - пояснив Доній у коментарі Главреду.

Він вважає, що у Притули можуть бути перспективи в політиці, але поки на окрему політичну одиницю він не тягне. Надалі все залежатиме від того, з ким він захоче заходити в партнерські відносини, зокрема, в політичні, командні, додав експерт. І уточнив, що всі політики, які досягали успіху, навколо себе групували людей, якими б "зоряними" ті не виглядали. Такі групи були навколо Ющенка, Януковича, Кучми і Зеленського, хоча зазвичай це був другий-третій ешелон політиків.

"Голос занепадає, але допоки він існуватиме у вигляді фракції, то і матиме певний вплив у політиці. Та як тільки завершиться каденція, з цією партією станеться те саме, що і раніше з Самопоміччю – вже за три роки її чекають ті самі тенденції", – упевнений колишній нардеп.

Він прогнозує, що політичне життя Притули може скластися більш вдало (і навіть раніше, ніж за три роки), але все ж той поки не загорівся як окремий політик.

"Чи зможе він працювати в команді - також поки невідомо, про це потрібно питати людей з Голосу. Тому що фактично у Притули поки є тільки амбіції, але наявність амбіцій не дає політичної перспективи", – резюмував Доній.

Раніше Партія Голос відреагувала на намір шоумена Сергія Притули вийти з політсили. У Голосі вважають, що причиною такого рішення є особисті амбіції Притули.

Нагадаємо, в лютому Сергій Притула офіційно покинув керівництво партії Голос, але продовжив співпрацювати з політсилою.

Після цього повідомлялося, що Притула втратив посаду заступника голови політичної сили і місце в її політраді через розбіжності з однопартійцями і втрати інтересу самої партії до його персони.

До того Притула від Голосу зайняв лише третє місце на виборах мера Києва, зумівши отримати 56,9 тисячі голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти