Нова військова операція Росії проти України: політик розкрив плани Кремля

3 серпня 2021, 05:28
Громадяни Росії не підтримають будь-яких військових дій своєї країни, вважає Дмитро Гудков.
Російські війська
Росія не піде на військовий конфлікт з Україною у серпні - російський політик / УНІАН

Москва навряд чи зважиться на військову операцію проти Києва у серпні. Російська влада наразі зайнята осінніми виборами до Держдуми. При цьому громадяни РФ не підтримають будь-яких військових дій, оскільки соцопитування показали, що їх головним страхом є ризик війни. Будь-які маневри з боку Кремля можуть послідувати ближче до президентських виборів 2024 року. Про це заявив колишній депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков.

"Я вважаю, що у серпні ризики значно нижчі. У Росії період відпусток, це раз. По-друге, наше політичне керівництво готується до того, що у нас помилково називають виборами, я це називаю процедурою дивного голосування. Тому російській владі наразі не до цього. Більш того, я впевнений, що громадяни Росії не підтримають жодної агресії Росії до України, це показали і соцопитування, проведені влітку: головний страх росіян - це ризик війни", - розповів він у ефірі телеканалу Україна 24.

читайте такожВійськова операція Росії проти України: у Зеленського оголосили про готовність відбити атаку МосквиТакож він додав, що будь-які агресивні дії з боку Москви можливі тільки ближче до президентських виборів 2024 року.

"Я нічого не чекаю від серпня поганого в цьому сенсі. Якщо і очікувати на певну неадекватну поведінку російської влади - то це ближче до виборів 2024 року, хоча я впевнений, що жодна військово-політична авантюра не надасть Путіну політичних дивідендів", - підкреслив Дмитро Гудков.

Війна Росії та України

Голова Виконавчого комітету реформ Михайло Саакашвілі попереджав, що Росія може піти на військову операцію щодо окупації Маріуполя, Одеси та Херсона. На думку чиновника, у такій ситуації Москва діятиме, відштовхуючись від реакції США.

Російський опозиційний політик Леонід Гозман припускав сценарій, за якого Росія може піти на нову війну з Україною, щоб утримати українську державу від інтеграції до Північноатлантичного альянсу.

Колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков вважає, що конфлікт на Донбасі втратив для Росії сенс, тому що у Москви більше немає важелів для стримування України від вступу до НАТО.

Російський політолог Дмитро Орєшкін стверджував, що Росія більше не зможе зупинити реалізацію планів щодо інтеграції України до НАТО. Якщо Москва піде на сценарій введення військ на українську територію, ситуація стане катастрофічною для Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти