Макрон заявив, що Зеленський поводиться холоднокровно

8 лютого 2022, 11:00
346
Французький президент вважає, що таку поведінку українського глави держави "потрібно вітати".
Макрон заявив, що Зеленський поводиться холоднокровно
Макрон назвав Зеленського холоднокровним/ Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон назвав президента України Володимира Зеленського холоднокровним у контексті того, як він тримається в умовах стягування Росією своїх військ до українського кордону.

При цьому він зазначив, що Зеленський нервує, але добре тримається. Про це французький лідер сказав під час спільної пресконференції з російським президентом Володимиром Путіним у Москві.

"Президент Зеленський – президент країни, на кордоні якої перебуває 125 тисяч російських військових і, так, він нервує. У контексті міжнародних коментарів Зеленський все-таки холоднокровний. Він холоднокровно поводиться і це треба вітати", – сказав Макрон.

відео дня

Також він зазначив, що під час підписання Мінських угод не було такої присутності російських військ біля українського кордону. За його словами, питань Мінських угод він також обговорив з Путіним. Макрон додав, що ситуацію потрібно вирішувати на політичному рівні.

"Розв'язання українського питання може бути лише політичним і база його вирішення – це Мінські угоди, а "нормандський формат" – це правильний формат: Україна, Росія, Франція, Німеччина навколо круглого столу", – зазначив президент Франції.

Зустріч Макрона і Путіна

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним у Москві ввечері у понеділок, 7 лютого. Переговори тривали 6 годин. Після них лідери розповіли, що обговорили, зокрема, політику відкритих дверей НАТО і Мінськ-2.

Візит Макрона до України

У вівторок, 8 лютого, Макрон після зустрічі з Путіним прибуде до України. Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Це буде перший візит французького лідера за останні 24 роки. Візит відбудеться на тлі загрози широкомасштабної агресії Росії проти України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти