Зеленський: вина за кожну смерть в Україні лежить на Росії, але відповідальність за це - на Заході

Володимир Зеленський / скріншот

Президент дорікнув країни Заходу за відмову передати Україні літаки для захисту від агресора.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вже 13 днів чує від Заходу тільки обіцянки щодо поставок літаків, а вина За кожну смерть в Україні лежить на росіянах, але відповідає за це і світ.

У своєму відеозверненні 8 березня він підкреслив, що Україна вже майже два тижні піддається обстрілам росіян.

"13 днів ми чуємо тільки обіцянки, 13 днів нам кажуть, що ось - ось буде допомога в небі, будуть літаки, нам їх передадуть",- зазначив глава держави.

Зеленський підкреслив, що вина за кожну смерть в результаті авіаударів ворога і в заблокованих містах, безумовно, лежить на Росії, її військових, тих, хто віддає і виконує злочинні накази, хто порушив всі правила ведення війни, хто свідомо знищує український народ.

Читати такожМи не будемо благати про щось на колінах: Зеленський прокоментував шанс України вступити в НАТО"Вина на окупантах, але відповідальність за це і на тих, хто вже 13 днів не може прийняти, десь там на Заході, очевидно, необхідне рішення, на тих, хто досі не убезпечив українське небо від російських вбивць",- звернув увагу український лідер.

Він додав, що ті, хто не врятував місто від авіаударів, хоча і могли це зробити, несуть відповідальність за своє рішення. Адже закриття неба для України - життєво необхідне.

Раніше в НАТО відмовилися закривати повітряний простір над Україною. Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що російське вторгнення в Україну - найгірша агресія в Європі за десятиліття.

"Це питання піднімалося на засіданні, але союзники погодилися, що не повинно бути літаків НАТО в повітряному просторі України, або військ НАТО на території України", – заявив Столтенберг.

Читайте також:

Новини заразКонтакти