Зеленський визначив переговірників України щодо гарантій безпеки: хто потрапив до списку

Малюк, Буданов / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, СБУ

Ця делегація займатиметься напрацюванням і підготовкою до міжнародних домовленостей.

Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації, яка братиме участь у переговорах щодо гарантій безпеки для України. Про це йдеться в тексті розпорядження №2/2024-рп.

Ця делегація займатиметься напрацюванням і підготовкою до міжнародних домовленостей. У список потрапили:

Відомство отримає можливість залучати радників, експертів, технічних працівників до забезпечення роботи. Директиви делегації України на переговори додаються таємно.

Гарантії безпеки для України

Як раніше повідомляв Главред, G7 надає "історичні" гарантії безпеки для України. Ці довгострокові гарантії розроблені групою країн G7. Вони можуть стати ключовими для завершення війни, а їх значення вже називають історичними.

Нагадаємо, Держдепартамент США зробив заяву про забезпечення гарантій безпеки Україні. В адміністрації Байдена активно працюють над укладанням двосторонніх угод, які гарантують цю підтримку незалежно від змін у політичному керівництві.

Також після засідання Ради НАТО-Україна, президент Зеленський висловив потребу Києва у гарантіях безпеки. Він сподівається, що Україна зможе приєднатися до Альянсу після завершення конфлікту з Росією.

Інші новини:

Новини заразКонтакти