У Зеленського є важливий козир, Україна ніколи не піде невигідні перемовини з РФ - Подоляк

Перемовин з Росією, які не відповідають інтересам України, не буде - Подоляк / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, УНІАН

Світова політика за минулі місяці кардинально змінилася, Україну вважають дуже важливою країною, яка має право захищатися, сказав Михайло Подоляк.

Президент Володимир Зеленський ніколи не погодиться на мирні перемовини з країною-агресором Росією на невигідних для України умовах. У світі розуміють, що українська держава гідна поваги і підтримки. Особисто Зеленський використовує свою харизму, яка допомагає формувати підтримку України у світі. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Як повідомляє УНІАН, українська влада ніколи не піде на діалог з державою-окупантом РФ на шкоду національним інтересам Києва.

"Наразі, мені здається, Україна виглядає зовсім інакше, українське суспільство виглядає зовсім інакше і викликає захоплення у всьому світі. У світі розуміють, що суспільство такого типу, настільки мобілізоване і настільки готове вмирати за свої цінності, гідно всілякої поваги і підтримки", - вважає Подоляк.

За його словами, особисто Володимир Зеленський має харизму, яка допомагає Україні добиватися успіхів у діалозі, спрямованому на військову підтримку країни.

"Довірчі відносини на рівні лідерів держав – це і є запорука того, що ми маємо вже побудовану систему протиракетної оборони і постійно наростаючі постачання зброї, і те, що ми вже переходимо до обговорення поставки F-16", - зазначив Подоляк.

Також Михайло Подоляк підкреслив, що ситуація на світовій політичній арені за останні місяці змінилася кардинально. Тепер Україну вважають "абсолютно важливою країною, яка має право робити те, що робить, і потрібно це право захищати".

Перемовини щодо завершення війни Росії проти України

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що Україна на перемовинах з Китаєм має намір відстоювати свою формулу миру, яка полягає в повному відновленні суверенітету і територіальної цілісності держави в кордонах 1991 року.

Київ наполягатиме, щоб "формулу Зеленського" зафіксували в діалозі в якості базової.

Президент Володимир Зеленський заявив, що він не бачить жодного сенсу вести перемовини з директором Росії Володимиром Путіним. За словами українського гаранта, він хотів поговорити з Путіним, щоб знайти мирний варіант завершення війни на Донбасі, але той говорити відмовився.

"Було багато критики, люди не хотіли говорити з Путіним, а я сказав, Я буду, спробую. Мені це не давало жодних плюсів. Я хотів закінчити війну - знайти домовленість. Він як диснеївська принцеса, жодним чином не міг знайти формат зустрічі", - підкреслив Зеленський.

Дивіться відео, в якому Подоляк розповів, чи вдасться посадити Україну за стіл перемовин з агресором Росією:

Інші новини:

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти