"Табори ми не зводимо": Лукашенко заявив, що "вагнерівців" у Білорусі немає

"Вагнер" на території Білорусі може бути задіяний для оборони країни / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео

У разі розміщення "вагнерівців" на території Білорусі вони можуть бути "задіяні для оборони країни", вважає білоруський диктатор.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на території РБ немає керівника російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина та його найманців.

"Чому ви питаєте у мене, де перебуває сьогодні приватна військова компанія "Вагнер" та керівник цієї компанії? Це російська компанія. Тому запитання не до мене. Наскільки я поінформований, бійці ПВК "Вагнер" перебувають у своїх постійних таборах. У тих таборах, де вони перебували після виведення з фронту на відновлення, лікування, відпочинок. Йде звичайна ротація для війни", - заявив Лукашенко, якого цитує видання БЕЛТА.

За словами білоруського диктатора, наразі питання передислокації та розміщення компанії "Вагнер" у Білорусі не вирішене. Він додав, що це залежить не від нього, а від рішення російської сторони та самих "вагнерівців".

"Табори ми не зводимо. Ми запропонували їм кілька колишніх військових містечок", - сказав він.

Лукашенко також заявив, що у разі розміщення "Вагнер" на території Білорусі вона може бути "задіяна для оборони країни".

"Будуть вони в Білорусі чи не будуть, у якій кількості - найближчим часом ми розберемося. Мене абсолютно не хвилює і не турбує, що у нас буде розміщено певну кількість цих бійців. Більше того, їх буде розміщено під певні умови. Головна умова: якщо нам потрібно буде задіяти цей підрозділ для оборони держави, він буде задіяний миттєво на будь-якому напрямку", - додав він.

"Заслання" Пригожина у Білорусь: що відомо

Нагадаємо, що у Росії Пригожин влаштовував держпереворот. Євген Пригожин заявив, що російські військові за наказом Шойгу обстріляли тиловий табір "вагнерівців". Він заявив, що тепер 25 тисяч озброєних вагнерівців будуть розбиратися з Міноборони.

Однак Пригожин швидко зупинив наступ на Москву і розвернув колони "вагнерівців". Пресслужба президента Білорусі раптово заявив, що Лукашенко нібито умовив Пригожина зупинитися.

З'явилась інформація, що літак Пригожина приземлився на військовому аеродромі у Білорусі. Початково очікувалося, що літак приземлиться у Національному аеропорту Мінська. За кілька хвилин судно змінило свій напрямок до військового аеродрому Мачулищі.

Лукашенко розповів про табори для "вагнерівців". Білоруський диктатор підкреслив, що дехто з найманців має намір підписати контракт із Міноборони країни-агресорки Росії.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти