Це не поразка: Боррель назвав єдиний варіант, коли РФ піде на переговори

Путін не хоче миру, він не сяде за стіл переговорів / Колаж: Главред, фото: сайт Кремля, УНІАН

Росія не хоче миру. Кремль намагається продовжувати криваву війну проти України.

Росія намагається за всяку ціну виграти війну, яку диктатор Путін розв'язав проти України. Однак за стіл переговорів Кремль не погодитися сідати навіть в тому випадку, якщо буде розуміти, що програє цю війну. Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє Sky News.

Він зазначив, що Росія не хоче миру, вона хоче лише виконання своїх особистих умов. Тому Кремль може погодитися на переговори лише в тому випадку, якщо Україна програє цю війну.

"Я бачу явний намір Росії виграти війну. Росія не піде на переговори, якщо не виграє війну", – сказав Боррель.

Чи можливі переговори України з Росією

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що говорити з главою Кремля Володимиром Путіним сьогодні не можна. Зеленський нагадав, що Путін збрехав всьому світу про те, що він не буде розв'язувати війну проти України. Путін – терорист, який не тримає слова і намагається знайти "виправдання" грубим військовим діям російських окупантів.

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що Україна в майбутньому готова вести перемовини з країною-окупантом Росією виключно з позиції своїх державних інтересів. Київ готовий обговорювати репарації, контрибуції від росіян, а також рішення міжнародних судів і Акт капітуляції з боку Москви.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що президент України Володимир Зеленський ніколи не погодиться на мирні перемовини з країною-агресором Росією на невигідних для України умовах. У світі розуміють, що Українська держава гідна поваги і підтримки. Особисто Зеленський використовує свою харизму, яка допомагає формувати підтримку України у світі.

Інші новини:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти