StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чи потрібно чистити молоду картоплю перед тим як варити: відповідь вразить наповал

3 липня 2024, 02:30оновлено 4 липня, 17:53
4016
Розкрито секрет їдальної картоплі - чи потрібно чистити молоду картоплю.
картопля
Як правильно варити молоду картоплю / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/JamesHills, Pixabay/Hans

Молода картопля - довгоочікувана і бажана страва на столі у багатьох людей. Відомо, що молода картопля має велику кількість корисних властивостей, тому що багата на мікроелементи і вітаміни.

Молода картопля вирізняється тим, що в неї надзвичайно ніжна й тонка шкірка, тому дехто воліє готувати бульби не очищеними. Ба більше, існує розхожа думка про те, що вживати в їжу неочищену картоплю навіть корисно.

Читайте наш матеріал "Чим корисні баклажани: проста відповідь здивує досвідчених дачників".

Чи можна їсти молоду картоплю зі шкіркою

Фахівці попереджають про те, що під час вирощування картоплі нерідко користуються різними видами добрив і хімічних препаратів для підвищення врожаю та боротьби зі шкідниками. Тому варто замислитися перед тим, як вживати картоплю в їжу разом зі шкіркою, адже є ймовірність, що хімія може збиратися саме в оболонці бульби.

Інша справа, якщо ви вживаєте картоплю зі свого городу, на якому не застосовуються хімічні препарати. Агрономи говорять про те, що таку молоду картоплю не тільки можна, а й потрібно їсти зі шкіркою. Це пояснюється тим, що саме в ній міститься безліч вітамінів і корисних мінеральних речовин.

Що таке картопля?

Картопля, або паслін бульбоносний (лат. Solánum tuberósum), - вид багаторічних бульбоносних трав'янистих рослин із роду Паслін (Solanum) родини Пасльонові (Solanaceae). Бульби картоплі є важливим харчовим продуктом, повідомляє "Вікіпедія".

Як правильно чистити молоду картоплю

Є прості та дієві способи швидко очистити молоду картоплю від шкірки. Для цього покладіть бульби в каструлю з водою і накрийте кришкою. Після цього дайте картоплі постояти у воді. Потім злегка потрясіть каструлю, намагаючись не пролити воду, і вийміть картоплю. Якщо це не допомогло, таку процедуру можна повторити. Ще один спосіб із таким самим принципом дій - можна замість каструлі використовувати щільний поліетиленовий пакет.

Чи можна їсти неочищену молоду картоплю

У багатьох виникає спокуса вжити молоду картоплю просто зі шкіркою, адже вона дуже тонка, та до того ж ще й корисна. Не відмовляйте собі в такому задоволенні, проте перед приготуванням ретельно промийте бульби. Також необхідно переконатися, що ваша картопля екологічно чиста і вирощена без хімії, адже її сліди можуть залишатися на шкірці.

Що міститься в шкірці молодої картоплі

Відомо, що в шкірці молодої картоплі можна знайти безліч корисних мінеральних речовин. Крім того, в шкірці молодої картоплі присутній калій, який просто необхідний для здоров'я серця.

Дивіться відео - рецепт картопляної запіканки:

Чи потрібно чистити картоплю перед варінням

Багато хто воліє варити картоплю без попереднього очищення від шкірки. Дійсно, після проварювання шкірка бульб відділяється набагато легше. Однак якщо ви вирішили почистити картоплю перед тим, як її зварити, пам'ятайте про те, що робити це треба перед самим процесом приготування. Інакше є ризик, що картопля може швидко потемніти.

Чи потрібно чистити молоду картоплю перед тим як варити: відповідь вразить наповал
/ Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти