StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не залишиться й сліду: як видалити жувальну гумку з одягу – дієві поради

26 липня 2024, 04:25оновлено 26 липня, 23:09
79
Видалення жувальної гумки - це справжній виклик, але є кілька дієвих способів, які допоможуть полегшити це завдання.
Не залишиться й сліду: як видалити жувальну гумку з одягу – дієві поради
Як видалити жувальну гумку з одягу / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Жуйка допомагає нам освіжити дихання, підтримувати здоров’я зубів і навіть боротися зі стресом. Але також вона може зіпсувати наші речі. Буває так, що людина вступить у жуйку або вона потрапить їй на одяг. Не варто засмучуватися і думати, що річ зіпсована назавжди, бо є кілька засобів, які допоможуть її видалити. Про це пише sante+.

Вам також може бути цікаво: Як видалити пляму від маркера з одягу: простий, але дуже ефективний спосіб.

Як видалити жувальну гумку з одягу

відео дня

Поширеною помилкою є думка, що видалення жувальної гумки - це справжній виклик. Але за допомогою кількох практичних порад ви зможете впоратися з цим завданням.

  1. Яблучний оцет. Він ідеально підходить для темного одягу, а завдяки своїй кислотності є цінним засобом для видалення плям від жувальної гумки. Щоб підсилити його дію, нагрійте невелику кількість яблучного оцту на повільному вогні або в мікрохвильовій печі протягом 15 секунд. Не потрібно, щоб він був киплячим, але достатньо гарячим. Нанесіть дві чайні ложки яблучного оцту на пляму. Ви також можете занурити пляму від жувальної гумки в розчин. За допомогою ножа обережно зішкребіть шматочки жуйки.
  2. Прасування. Жувальна гумка затверділа на вашому одязі? Все, що вам потрібно зробити, це розм'якшити її, і найкращий спосіб зробити це - за допомогою праски. Візьміть шматок картону і покладіть його на прасувальну дошку. Покладіть виріб на картон жувальною гумкою донизу. Встановіть праску на низьку температуру і нагрівайте жуйку приблизно 30 секунд. Жуйка перенесеться на картон.
  3. Зубна паста. Спочатку бажано протестувати засіб на невеликій ділянці одягу, щоб переконатися, що він не змінить колір. За допомогою м'якої щітки нанесіть зубну пасту на пляму від жувальної гумки. Залиште на кілька хвилин, а потім перед машинним пранням виперіть за допомогою прального порошку або мила.
  4. Кубики льоду. Якщо тепло ефективне, то і холод теж. Лід зміцнює жувальну гумку і полегшує її видалення. Візьміть два кубики льоду. Покладіть один кубик льоду під уражену ділянку, а другий - зверху. Коли жуйка затвердіє, обережно зішкребіть її ножем або ложкою з круглим кінчиком.
  5. Медичний спирт. Медичний спирт також може розчинити жувальну гумку і полегшити її видалення. Використовуйте вату або ватяну паличку, змочену в спирті, щоб видалити залишки жувальної гумки. Залиште спирт на хвилину, щоб він висох, а потім видаліть жуйку за допомогою клейкої стрічки.
  6. Арахісове масло. Воно чудово підходить для видалення жувальної гумки завдяки своїм оліям, які змащують уражені ділянки. Нанесіть велику кількість арахісового масла на жувальну гумку і залиште її приблизно на десять хвилин. Потім зішкребіть її тупим ножем.
  7. Окріп. Покладіть одяг у таз. Залийте пляму окропом і обережно потріть зубною щіткою або губкою. Виперіть, як зазвичай.
  8. Рідке мило. Змочіть одяг і нанесіть рідке мило на уражену ділянку. Потріть щіткою з жорсткою щетиною до тих пір, поки не зникне гумка. Виперіть річ у пральній машині.
  9. Морозильна камера. Покладіть одяг у герметичний поліетиленовий пакет і покладіть його в морозильну камеру на кілька годин. Дістаньте одяг і зішкребіть жувальну гумку тупим ножем.
Не залишиться й сліду: як видалити жувальну гумку з одягу – дієві поради
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти