StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як почистити комір куртки: дієва порада за копійки

23 серпня 2024, 02:36оновлено 23 серпня, 17:56
7546
Холодний сезон на носі, тому пора подбати про осінній та зимовий гардероб верхнього одягу. Не зайвим буде знати, як почистити комір куртки в домашніх умовах.
Воротник куртки
Чим очистити засалені місця на куртці / Колаж: Главред, фото: скріншоти з відео

Верхній одяг не такий примхливий у догляді, як щоденні футболки чи джинси, однак перед початком або після холодного сезону забруднення на куртках чи пальтах зазвичай виводити значно важче. Особлива морока зазвичай із комірцем та рукавами. Однак користувачі Reddit поділилися, як почистити комір куртки міцелярною водою чи іншими підручними засобами.

Якщо ви шукаєте способи очищення верхнього одягу, вас може зацікавити: як почистити пуховик у домашніх умовах без прання: найпростіший спосіб.

Одним із найдоступніших засобів, чим очистити засалені місця на шкіряній куртці є перекис водню. Для цього потрібно розвести три столові ложки на склянку теплої води і нанести розчин на брудні місця ватним диском чи зубною щіткою. Після 20 хвилин очікування потрібно просто протерти ділянку одягу вологою салфеткою і куртка буде як нова.

відео дня

Ще одним засобом, який пропонують на Reddit є звичайне біле мило. Особливо ефективним воно буде на білих або бежевих куртках. Щоб відтерти ним забруднення на комірці куртки достатньо потерти бруском, змоченим водою по поверхні тканини до отримання результату.

Ефективним засобом від брудного комірця на куртці буде і звичайна харчова сода. Нанесіть її зубною щіткою на тканину та добре потріть. Іноді можна долити трішки води для кращого розтирання. Тоді навіть найтемніші плями на комірці куртки мають зникнути.

Ще один спосіб очищення комірця буде більш актуальний для тих, хто користується тональними засобами. Часто плями від крему не відмиваються з комірця куртки навіть професійними засобами. Але щоб відчистити їх насправді достатньо добре змочити ватний диск міцелярною водою і прикласти до плями від косметики на кілька секунд.

Не менш проблематичним, ніж плями, під час підготовки зимового чи осіннього верхнього одягу є м'ятість курток. Особливо це стосується шкіряних виробів. Користувачі у Мережі радять, як можна розгладити м'яту шкіряну куртку за допомогою звичайного вазеліну чи горіхового масла.

Для цього нанесіть засіб за допомогою ватного диску на шкіряну поверхню в місцях зморшок. Потім залишіть куртку в добре провітрюваному місці у розвішеному вигляді. По мірі всмоктування пом’якшувальних речовин поверхню одягу буде розпрямлятися.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Чимало людей замислюються над ще одним способом - чи можна попрасувати шкіряну куртку, адже бояться її зіпсувати. Та інтернет-користувачі переконують, що це можливо. Одразу виникає питання - як попрасувати шкіряну куртку відпарювачем? В першу чергу добре вивчіть етикетку виробу. Якщо її немає - виверніть куртку назовні та підкладіть під шкіру тканину, щоб вона не склеїлась та не деформувалась.

Інші новини, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти