StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Врятує будь-яку річ: як прибрати ворс з одягу під час прання

6 серпня 2024, 12:26оновлено 7 серпня, 13:41
292
Одяг під час прання може потребувати не лише очищення від бруду. Тому важливо знати, як позбутися ворсу під час прання, а також ковтунців і волосся на тканині.
Одежда, стиралка
Як позбутися ворсинок на одязі під час прання / Колаж: Главред, фото: flickr

В сучасному світі прання одягу не займає багато часу, якщо на одязі немає неприємностей, як от ворсу, волосся чи ковтунців. Ці зайві елементи можуть стати неприємною витратою часу для будь-якої господині, однак видання The Spruce поділилося цінними порадами, як позбутися ворсинок на одязі під час прання.

Якщо ви турбуєтесь про стан ваших речей та прання, вас може зацікавити: напрочуд простий і геніальний спосіб: як почистити барабан пральної машини.

Всього є декілька ефективних методів, як швидко забрати ворсинки з одягу. Один із них полягає в тому, щоб повторно випрати одяг. Якщо після прання ви помітили багато ворсинок на одязі, знайдіть річ, яка це спричинила та закиньте у правильну машинку на ще один цикл, однак замість миючого засобу варто додати одну чашку дистильованого білого оцту або рідкий пом’якшувач для тканин.

відео дня

Ще одним варіантом прибрати ворсинки є сушильна машина із серветками з мікрофібри. Закиньте кілька ганчірок разом з одягом у машинку і ворс прилипне до мікрофібри, тим самим очистивши річ.

Якщо у вас немає часу на повторне прання чи сушіння у машинці, збризніть на одяг антистатичний спрей, а потім почистіть валиком для ворсу або сухою целюлозною губкою. Ці ж поради підходять для видалення собачої та котячої шерсті з одягу.

Окрім ворсу часто господині думають, як позбавитися волосся на одязі при пранні. Для цього не потрібно спеціальних засобів, достатньо скористатися вологими серветками. Це саме те, що покласти в пральну машину для збирання волосся варто і можна, щоб не зіпсувати техніку. Важливо, що серветки не мають рватися при розтягуванні. Тоді під час прання вони зберуть на себе дрібне сміття.

Окрім ворсу і волосся неприємними знахідками на одязі стають ковтунці. Однак є метод, як прибрати ковтунці з одягу під час прання легко. Для цього достатньо взяти звичайну чисту губку для миття посуду. Проблемні зони одягу руками варто натягнути та пройтися по них абразивним боком губки.

Що відомо про The Spruce?

Тhe Spruce - це американське видання, яке пропонує практичні поради з реального життя та, які допоможуть вам у побуті. Від порад щодо декорування та садівництва до розваг і інструкцій з ремонту будинку, The Spruce може показати вам, як це зробити, зазначили у виданні.

Інші новини про прання, що можуть вас зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти