StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як відбілити брудні шви між плиткою за 5 хвилин: знадобляться два копійчані засоби

6 травня 2024, 12:32
21968
Без регулярного чищення та догляду шви між плиткою у ванній втрачають свій естетичний вигляд. На щастя, очистити забруднені шви не так складно, як здається.
Як відбілити брудні шви між плиткою за 5 хвилин: знадобляться два копійчані засоби
Як очистити шви між плиткою / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео на YouTube

Без регулярного чищення та догляду шви між плиткою у ванній можуть сильно забруднитися, почорніти від цвілі або покритись вапняним нальотом. Залишки від засобів для душу, таких як шампунь, кондиціонер або гель для душу, також може змінити колір швів.

Якщо вас цікавлять поради щодо очищення плитки, прочитайте матеріал: Як очистити шви між плиткою на підлозі: господині назвали найкращий спосіб.

На щастя, за словами експерта з прибирання Керрі Хейла з Mira Showers, чистити запліснявілі або чорні шви простіше, ніж здається. Для очищення Хейла рекомендує використовувати харчову соду та перекис водню, пише Еxpress.co.uk.

відео дня

Харчова сода є природним абразивом, тобто вона може справлятися зі стійкими плямами без пошкоджень, відбілюючи затирку в процесі. Відбілюючими властивостями володіє також перекис водню, який можна змішувати з харчовою содою. Він може ефективно вбити цвіль, як і відбілювач, але його набагато безпечніше використовувати вдома.

Щоб зробити суміш, змішайте соду та перекис водню у мисці до утворення густої пасти. Нанесіть цю пасту на шви між плиткою за допомогою старої зубної щітки. Важливо густо покрити пастою брудні ділянки.

Залиште пасту на п’ять хвилин, а потім почистьте шви щіткою із жорсткою щетиною. Якщо потрібно, нанесіть суміш повторно і залиште ще на п’ять хвилин. Потім скористайтеся ганчіркою, щоб витерти пасту, та пройдіться по швах дезінфікуючим засобом.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти