StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим прибрати цвіль зі швів у ванній кімнаті: дивовижний результат вже за 5 хвилин

23 липня 2024, 16:47
34276
Чим змити плісняву зі стін у ванній кімнаті народними методами - Главред підібрав низку порад для читачів.
Чим прибрати цвіль зі швів у ванній кімнаті: дивовижний результат вже за 5 хвилин
Як прибрати плісняву у ванній / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Чим можна вивести чорну плісняву та чому вона швидко поширюється у ванній кімнаті - Главред зібрав цікаву інформацію. Вважається, що головна причина появи плісняви у ванній саме через високу вологість у кімнаті. Через постійне тепло та вологість у кімнаті пліснява швидко розмножується.

Фахівці розповіли, що для боротьби з грибком можна використовувати, як професійні, так і народні засоби.

Як позбутися чорної цвілі у ванній кімнаті: народні методи

  • За допомогою перекису водню можна дієво позбутись чорної цвілі. Перекись має чудові антибактеріальні властивості. Варто лише змочити грибкові плями рідиною та залишити на 15 хвилин. Результат буде помітний після того, як ви протрете ділянку губкою насухо.
  • Деякі господині використовують ефірні олії проти плісняви, адже відомо, що такі олії є природними антисептиками. Наприклад, масло чайного дерева, лаванди або розмарину чудово підійде проти грибка. Варто розвести 1 чайну ложку ефірної олії в склянці теплої води, а потім залити її у пляшку із пульверизатором. На забруднену пліснявою ділянку варто ретельно розбризкати рідину та залишити на годину. Потім необхідно протерти все насухо.
  • Відомо, що оцтова кислота може знищити чорну цвіль, до речі, вона не шкідлива для здоров'я людей. Для боротьби із пліснявою потрібно налити оцет у розпилювач та збрискати забруднені ділянки. Це все потрібно залишити на годину, а потім варто ретельно змити забруднення губкою із водою.
  • Всі знають про дивовижні властивості харчової соди, отже вона також відмінно видаляє цвіль. Для цього знадобиться чайна ложка соди, яку потрібно розвести у склянці теплої води. Цим розчином потрібно змочити заражені пліснявою поверхні та дати постояти 20-30 хв. Потім варто очистити забруднення щіткою.
Універсальний засіб для чищення
Як приготувати універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Який найефективніший засіб від цвілі на стінах

Фахівці також порадили, які спеціалізовані засоби та спреї найкраще допоможуть із цією проблемою. Ці засоби можна знайти в магазинах господарських товарів і побутової хімії, дізнайтесь, які найбільш популярні та дієві:

  • Cilit Bang - відмінно підходить для керамічних, акрилових та пластикових поверхонь. До речі, рідина не містить у собі відбілювача.
  • Mildew remover - можна з легкістю використовувати на будь-яких поверхнях.
  • Veksa - чудово виконує свою роботу, а через те, що він містить хлор його можна використовувати лише на гладких поверхнях.
  • Mellerud - добре підійде для обробки пластику, металу та навіть кахлю.
  • Vanish має у своєму складі перекис водню, тож такий засіб варто застосовувати для ретельного знищення грибків у швах між плиткою та важкодоступних місцях.
  • Dali використовують на різних поверхнях, навіть на дерев'яних.

Дивіться відео про те, як правильно вивести плісняву:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти