StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як собаки розмовляють із людьми: деталі, які вас приємно здивують

11 жовтня 2023, 16:22
13979
Як сказати привіт по-собачому та як розуміти бажання чотирилапого друга - Главред зібрав цікаві факти.
Як собаки розмовляють із людьми: деталі, які вас приємно здивують
Як буде привіт собачою мовою / колаж: Главред, фото: pexels.com

Які слова знають собаки та як із ними спілкуватись - багато хто хоче краще розумітись із домашніми улюбленцями та розуміти їх бажання. Кожен рух собаки означає якусь певну емоцію чи бажання.

Дресирувальниця собак Вікторія Кунаковська у своєму блозі в Instagram поділилась, що собаки дуже часто збуджуються при зустрічі із своїми власниками, але щоб розуміти бажання собак в такий момент, варто працювати з ними та навчати.

Як собака каже дякую

  • Собаки кажуть "дякую" із ніжностями по-собачому. Здебільшого собаки проявляють свої емоції через рухи: поцілунки, обійми, тертя об господаря.
  • Собаки на знак подяки господареві, захищають його від незнайомців. Домашні улюбленці так демонструють свою вірність та вдячність.
  • Якщо собака вас зустрічає біля дверей, то це ознака неймовірної вдячності. Домашній пухнастик підбігає до вас, активно виляє хвостом та простягає голову - так він вітає вас вдома і чекає на обійми.
  • Часто собаки позіхають та потягуються біля вас - це означає, що чотирилапий друг відчуває із вами емоційну близькість та стан безпеки.

Як буде привіт собачою мовою: як поводитись

Насамперед, щоб почати "спілкування" із собакою, то варто почекати, поки собака сама підійде до вас та у комфортному їй темпі, не варто квапити її. Варто дотримуватись певних порад, щоб налагодити контакт із собакою.

відео дня

Не важливо, чи це ваша собака, чи чужа, однак варто пам'ятати, що дії повинні бути взаємні. Іноді домашній улюбленець може не радіти вам так само як і ви, тож поважайте це.

  • Якщо ви хочете підійти до собаки самі, то не треба швидко підбігати до неї. Такими різкими рухами ви можете злякати собаку, або навіть викликати агресію. Рухайтесь повільно та трішки нахилити голову вбік і вниз.
  • Нависати над собаками - погана ідея. Краще варто сісти, або повернутись боком і дати обнюхати себе. Ніколи не тягніть руки до собачого обличчя, адже вона може не зрозуміти ваші рухи.
  • Не треба відразу обіймати собаку, навіть, якщо вона мило виглядає. Більшість собакам не подобаються такі речі, але вони терплять.
  • Із собаками варто поводитись тихо та неквапливо. Не треба розмахувати руками і вигукувати емоційно "Яка гарна собака!". Справді, є собаки, яких зашкалює окситоцин, але вони у цьому винні.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти