StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому у логотипа Apple відкусили шматочок і хто це зробив

11 квітня 2024, 09:27
Зараз у світі немає людини, яка не чула б про компанію Стіва Джобса, але як з'явився логотип Apple?
Як з'явився логотип Apple
Як з'явився логотип Apple / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Компанія Apple, яку було створено 1976 року, підкорила весь світ. Але логотип, який ми знаємо зараз, з'явився тільки через 22 роки після заснування компанії.

Спочатку компанія називалася Apple Computer Co. Засновники Стів Джобс, Стів Возняк і Рональд Вейн разом працювали над випуском настільного ноутбука Возняка Apple I, а через рік Джобс і Возняк зареєстрували компанію.

Як з'явився логотип Apple?

Понад 30 років компанія продавала персональні комп'ютери, зокрема Apple II, Power Mac і Macintosh, але після того, як продажі поступово пішли на спад, їм довелося "винаходити" себе заново. Джобс, якого вигнали з компанії в 1985 році, повернувся в 1997 році, коли його компанію NeXT купила Apple.

відео дня

Протягом наступних шести років він розробив нову корпоративну філософію і представив світу iMac, iPod і музичний магазин iTunes. Не тільки технологічні ідеї Джобса перетворили Apple на відому сьогодні компанію вартістю 3 трильйони доларів, він також брав активну участь у розробці її логотипу.

Чому компанію Apple назвали на честь яблука?

"Якщо говорити коротко, то на нинішній логотип Apple вплинули щонайменше дві важливі речі, пов'язані зі створенням компанії, що містять як науковий, так і романтичний символізм. Перша - це пряма асоціація з одним із найяскравіших (і дуже значущих) періодів у житті Стіва Джобса, коли він залишив коледж і поїхав до Орегона, щоб працювати в комуні на фермі яблуневих садів", - кажуть дизайнери сайту Designest.

Що робить Apple?

Apple - американська корпорація, розробник персональних і планшетних комп'ютерів, аудіоплеєрів, смартфонів, програмного забезпечення та цифрового контенту. Штаб-квартира розташована в Купертіно, штат Каліфорнія, пише Вікіпедія.

Крім того, яблуко - прямий символ геніального відкриття Ісаака Ньютона, яке всі знають зі школи. Як яблуко впало на голову вченого, так і закон всесвітнього тяжіння прийшов до нього додому, коли Ісаак мирно відпочивав під яблунею. Значення цієї події поклало початок науковим відкриттям, якими ми їх знаємо сьогодні, вона була такою ж революційною, як створення першого комп'ютера Apple.

Джобс і Возняк поверталися з аеропорту шосе 85, коли вони почали "мозковий штурм" назв компаній. Після довгих обговорень і вето на "нудні та пихаті" пропозиції один одного, вони зупинилися на Apple. Згадуючи про походження назви Apple, Возняк написав у своїх мемуарах:

"Стів повертався з поїздки в Орегон у місце, яке він називав яблуневим садом. Насправді це було щось на кшталт комуни. Стів запропонував назву - Apple Computer. Першим моїм коментарем було: "А як щодо Apple Records?". Це був (і досі залишається) звукозаписний лейбл, що належав Beatles. Ми обидва намагалися придумати технічні назви, які звучали б краще, але не змогли придумати жодної підходящої. Apple було набагато краще, краще, ніж будь-яка інша назва, яку ми могли придумати".

Хто відкусив яблуко Apple?

Стіву Джобсу на дуже подобався логотип, на якому було зображено ціле яблуко, тому він звернувся до Роба Яноффа.

За його словами, він придумав дизайн надкушеного яблука всього за один тиждень після того, як купив яблука, поклав їх у миску і малював знову й знову, доки не придумав логотип.

Причина вибору цього логотипу у вигляді надкушеного яблука полягала в тому, щоб люди не плутали загальну форму яблука з будь-яким іншим фруктом або овочем, як-от помідор чері, який має аналогічну форму. Крім того, трохи згодом Роб Янофф дізнався, що його геніальний вибір деталі логотипу був вдалим збігом із комп'ютерною термінологією, яку він створив.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти