StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Не давайте цього м'яса своєму собаці: розкрито найлютішого "ворога" улюбленців

17 серпня 2023, 20:10
3385
Яку їжу не дай псу, він її з'їсть. Але найкраще завчасно дізнатися, яке м'ясо давати собаці, щоб не витрачати гроші на ветклініку.
Не давайте цього м'яса своєму собаці: розкрито найлютішого 'ворога' улюбленців
Яке м'ясо можна собакам - читайте на Главред / Колаж Главред. Фото: скріншоти Youtube

Домашні тварини дуже вибагливі до їжі, особливо собаки і кішки. Неправильний раціон може викликати у вашого улюбленця стрес і запустити хвороби шлунково-кишкового тракту. А якщо ви даєте чотирилапим занадто тверду їжу, то готуйтеся записувати їх до зубного ветлікаря. Єдине, з чим, здавалося б, не повинно було виникати питань - це з м'ясом. Але і тут теж є свої нюанси. Главред розбирався, яке м'ясо давати собаці.

Суперечки в мережі, чи можна давати собаці тільки сире м'ясо, досі актуальні. Але багато хто не помічає, що саме у сирому м'ясі ховаються головні небезпеки для вашого улюбленця.

Яке м'ясо давати собаці - сире або варене

Взагалі собакам дають і варене, і сире м'ясо. Господарі зазвичай зважають тільки на реакцію домашніх улюбленців, а ті готові їсти м'ясо в будь-якому вигляді.

відео дня

Відповідаємо, чи можна давати собаці тільки сире м'ясо. Виявляється, тут є низка аргументів "проти":

  • Ризик зараження інфекціями. У сирого м'яса багато мікроорганізмів (бактерій і паразитів), які за відсутності обробки потрапляють в організм собаки і можуть його навіть інфікувати.
  • Важкозасвоюваність. М'ясо за структурою своєю жорстке. Якщо собака маленька, м'ясні волокна можуть зачепити ясна і викликати зубні болі. Варене м'ясо - ось яке м'ясо можна чихуахуа, наприклад.
  • Кістки. У сирому м'ясі може бути багато кісток. Попри стереотипи, що собаки харчуються тільки кістками, їх у сирому вигляді давати псу не можна: кістки можуть травмувати внутрішні органи вашого улюбленця.

Крім того, сире м'ясо ще й дуже незручне у сенсі зберігання. Якщо ви хочете тішити улюбленця тиждень або більше свіжим м'ясом, то рекомендується його все ж таки відварити.

яловичина
Багато хто цікавиться, чому собакам не можна варене м'ясо / Колаж: Главред, Фото: pixabay, ua.depositphotos.com

Яке м'ясо давати собаці - перелік

Собакам можна давати різні види м'яса як частину раціону. Однак важливо переконатися, що м'ясо це без кісток, шкіри та приправ, оскільки деякі інгредієнти можуть бути шкідливими для собак. Ось які види м'яса можна давати собаці:

  • Курятина;
  • яловичина;
  • телятина;
  • баранина;
  • риба;
  • кролик.

У будь-якому випадку, м'ясо має бути частиною збалансованого раціону собаки. Для забезпечення оптимального здоров'я і поживності харчування собаки повинно містити різноманітні інгредієнти і відповідати його потребам.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти