StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Люди не витримують довше 25 хв: чому найтихіша кімната світу наводить жах на відвідувачів

29 березня 2023, 14:25
3324
Охочі побувати в унікальній кімнаті платять за це великі гроші, проте найчастіше не можуть довго там залишатися.
Лаборатория Orfield,самая тихая комната в мире
Лабораторія Orfield/ orfieldlabs.com

Унікальна найтихіша кімната світу, яка розташована у Південному Міннеаполісі у США, привертає до себе увагу багатьох відвідувачів. Вони готові платити кошти, щоб побувати у приміщенні, де панує така абсолютна тиша, що чути не лише стукіт свого серця, а й пульсацію судин.

Проте кімната, яка притягує до себе потоки допитливих осіб, на багатьох наводить жах – більшість людей не можуть витримати у ній довше 25 хвилин. Про це пише LADbible.com.

Такий простір тиші створив вчений Стівен Орфілд. В одній зі своїх лабораторій він сконструював спеціальну камеру, яка настільки поглинає усі звуки, що всередині немає відлуння. Крім цього, її унікальна конструкція не пропускає всередину будь-які звуки ззовні.

відео дня

Через таку абсолютну беззвучність людина всередині кімнати "сама стає звуком", каже її творець Стівен Орфілд. Оскільки там настільки тихо, людина може дуже чітко чути стукіт свого серця, рух своїх легень, бурчання шлунка і навіть пульсацію своїх судин.

Проте багато хто не витримує довго всередині цього простору. Після тривалого перебування там людям стає моторошно, а в деяких навіть можуть з’являтися галюцинації, адже свідомість, не чуючи ніяких звуків, починає дивно себе поводити.

Лаборатория Orfield,самая тихая комната в мире
Лабораторія Orfield, найтихіша кімната у світі/ скрін з відео Orfield Laboratories Inc. Tour Film

Сам творець цієї кімнати розповів, що витримав у ній лише пів години, а рекорд перебування там становить 45 хвилин. При цьому перебувати там можна, лише сидячи у кріслі.

Лаборатория Orfield,самая тихая комната в мире
Лабораторія Orfield, найтихіша кімната у світі/ скрін з відео Orfield Laboratories Inc. Tour Film

Але щоб перевірити свою витривалість, люди готові платити чималі гроші. Згідно з даними на сайті лабораторії, вартість відвідування найтихішої кімнати становить 600 доларів за годину. При цьому плата стягується одноразово за будь-яку спробу – скільки б людина не витримала у цій камері, вона все одно заплатить повну суму.

Раніше повідомлялося, що матір новонародженого хлопчика забороняє бабусям та дідусям змінювати його підгузки, наголошуючи, що таким чином вона хоче захистити "приватне життя" своєї дитини.

Нагадаємо, дівчина чотири місяці не знала імені свого хлопця. Користувачка популярного американського форуму Reddit розповіла, що вона не знала імені свого хлопця протягом перших чотирьох місяців їхніх стосунків. Не знаючи, його звуть Патрік чи Річард, вона відчайдушно шукала інформацію та уникала ситуацій, коли потрібно було називати хлопця по імені. Але нарешті вона знайшла відповідь у документах на його машину.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти