StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що означає "гріти чуба": мало хто знає справжнє значення вислову

2 липня 2024, 15:20
159
Такий вислів насправді зовсім не про "чуб" – справжнє значення здивує багатьох людей.
Украинский язык, Ольга Багний
Що означає "гріти чуба"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Нерідко у розмовах з іншими людьми можна почути вислів "гріти чуба". Також з таким висловом часто можна зустрітися на сторінках художньої літератури. Але не усім відомо, що така фраза насправді означає.

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній розповіла, яке значення має такий вислів та у яких випадках його правильно використовувати.

"Чи знаєте ви, що таке "гріти чуба"? Ні, це не накручувати його і навіть не випрямляти спеціальними приладами. "Гріти чуба" означає "важко працювати", – пояснила Багній.

відео дня

Також вона зазначила, що крім "гріти чуба" можна ще казати так – "лити солоний піт", "обливатися потом", "ламати хребта", "мозолити руки". Це все означає "дуже важко працювати".

Дивіться відео з поясненням, що означає "гріти чуба":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, як правильно – "кіломЕтр" чи "кілОметр"? Часто у цьому слові використовується неправильний наголос. Але дуже легко запам’ятати правило, як наголошувати це слово.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чому казати "все рівно" – велика помилка. Насправді "все рівно" – це калька з російської. В українській мові потрібно використовувати інші слова.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти