"Зараз" і "тепер" – чому це не одне і те ж саме: яка відмінність між цими словами

Чому "зараз" і "тепер" це не одне і те ж саме/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Не усі знають, якими саме відтінками значень відрізняються ці два слова. Насправді вони не завжди є взаємозамінними.

Слова "зараз" і "тепер" є широковживаними – ми використовуємо їх практично щодня у різних ситуаціях. Але хоча вони й мають практично синонімічне значення, та все ж трохи відрізняються – не у всіх ситуаціях вони є взаємозамінними.

Радимо також прочитати: Що означає "зійти на пси": лише одиниці знають справжнє значення

Відтінки значень у цих слів все одно різні. Про те, коли саме варто використовувати слово "зараз", а коли – "тепер", розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Зараз і тепер. От просто зараз поговоримо про ці слова-синоніми. Чи знали ви, що слово тепер переважно вживається, коли ми говоримо про час, у якому ми живемо. "Тепер" означає "у наш час". Наприклад, "тепер уже такого не роблять". А слово "зараз" означає "в момент розмови, негайно". Наприклад, "зараз ми говоримо про слово зараз", – пояснила вона.

Дивіться відео пояснення того, чому "зараз" і "тепер" - це не одне і те ж саме:

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що таке "страхополох". Таке слово можна почути нерідко, проте не усі здогадуються, яке саме значення воно має.

Також раніше Ольга Багній розповіла, що означає "давати наганяй". Ми усі час від часу чуємо подібні фразеологізми, але не усі знають, що вони насправді означають.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти