Чому не можна казати "натовп людей": про яку помилку мало хто здогадується

Чому не можна казати "натовп людей"/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Такий вислів використовувати не варто – часто у ньому роблять одну дуже велику помилку.

Нерідко можна почути від інших словосполучення "натовп людей", коли йдеться про велике скупчення людей у певному місці. Але насправді так казати не варто – у цьому вислові є одна велика помилка.

Радимо також прочитати матеріал: Що таке "сластьон": мало хто знає справжнє значення слова

Яка саме помилка у цьому словосполученні, розповіла автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній.

"Найкращий спосіб сховатися від натовпу – сховатися у натовпі. "У натовпі людей" – міг би хтось додати. Але не варто цього робити, тому що "натовп" – це і є скупчення людей. Тому не "натовп людей", а просто "натовп". Ось так правильно", – наголосила вона.

У тлумачному словнику української мови подається таке визначення слова "натовп": "велике неорганізоване скупчення людей; стовпище".

Дивіться відео з поясненням, чому не можна казати "натовп людей":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що означає "сльота". Часто у цьому слові роблять одну поширену помилку.

Також раніше Ольга Багній розповіла, чи можна казати "круглодобово" і якої помилки треба уникати. Замість слова "круглодобово", яке насправді є калькою з російської, в українській мові потрібно вживати інше слово.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти