StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Церковне свято 23 вересня: що категорично заборонено робити у цей день

22 вересня 2024, 11:35
100
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 23 вересня.
Церковне свято 23 вересня: що категорично заборонено робити у цей день
23 вересня відзначають важливе свято / колаж: Главред, фото: pomisna.info

23 вересня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день зачаття чесного, славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Які свята 23 вересня

В Україні та світі 23 вересня відзначають такі свята:

відео дня
  • День міста Полтава
  • День шашок
  • Міжнародний день мов жестів
  • Міжнародний день проти сексуальної експлуатації та торгівлі жінками і дітьми
  • Тиждень приручення тварин

Церковне свято 23 вересня

За новим церковним календарем, 23 вересня в Україні відзначають день зачаття чесного, славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна.

Відомо, що це свято зародилось ще приблизно у V столітті у Константинополі, та було присвячене особливій біблійній події - зачаття сина у сім'ї праведних Захарія та Єлизавети.

Із переказів відомо, що священник Захарій та його дружина довго не мали дітей. У той час, серед євреїв це вважалося великою ганьбою, тому вони молилися Богу та милосердно просили подарувати їм дитину. Одного разу Захарію з'явився архангел Гавриїл та повідомив, що народиться у нього син, який буде величним перед Господом та народом.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 23 вересня

  • У народі вважають, що цього дня не можна нікому заздрити, адже існує ризик, що весь негатив може обернутись проти вас.
  • Також цього дня заборонено шкодити природі. Не варто смітити, розпалювати багаття та плювати на землю - це вважається великим гріхом.

День Ангела 23 вересня

23 вересня свої іменини відзначають власники таких імен як Андрій, Іван, Микола, Петро, Іраїда, Раїса.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти