StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому людина смикається коли спить: лікар пояснив це дивне явище

3 лютого 2024, 01:00
Главред розповість, чому людина може дивно здригатися, коли засинає або вже міцно спить.
Чому людина смикається коли спить
Чому людина смикається коли спить / колаж: Главред, фото: скріншот, pexels

Кожна людина хоч раз у житті бачила, як хтось смикається уві сні або під час засинання, а хтось і зовсім прокидався від того, що смикається саме він. Іноді така подія має досить моторошний вигляд, проте мало хто знає, чому це відбувається насправді. Главред розповість, що означає, якщо людина смикається уві сні.

Чому людина смикається коли засинає

Лікар Юрій Габорець у своєму блозі в ТікТок розповів, чому людина сіпається, коли спить. За словами лікаря, момент, коли людина здригається уві сні або їй зовсім здається, що вона падає - є варіантом норми. У цей момент, як каже лікарка, йде "перемикання реле" кори свідомості на автоматику підкірки і вона тестує м'язи - чи все в тонусі.

Також, якщо навколо відбувається щось галасливе, підсвідомість теж мотивує тіло здригнутися, готуючи організм до пробудження, адже шум є небезпекою.

відео дня

Однак є нюанс, якщо подібні явища повторюються часто, це може свідчити про те, що людина перевтомлена. Також, якщо людина здригається в тиші - це може бути зупинка дихання, що не є нормою. У такому разі краще звернутися до лора та сомнолога.

До того ж, бувають випадки, коли уві сні в людини смикається якась певна частина тіла, з таким варто звернутися до невролога, оскільки подібні випадки можуть свідчити про початок різних хвороб.

Дивіться відео про те, чому людина смикається уві сні:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти