StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Не допомагає рости": лікар розкритикував касторову олію

3 листопада 2020, 14:55оновлено 5 листопада 2020, 10:42
Жирні кислоти в касторовій олії зволожують і заспокоюють шкіру від будь-якого роздратування.
Трав
Жирні кислоти в касторовій олії зволожують і заспокоюють шкіру від будь-якого подразнення / Pixabay

Рицинова олія стало популярним як засіб для росту вій, але дослідження не дуже ясні щодо його ефективності. Ось що вам потрібно знати про переваги касторової олії та про те, чи дійсно вона може подовжити ваші вії.

Що таке касторова олія?

Касторове масло отримують шляхом холодного віджиму насіння рицини. Більшість людей знають його як натуральну добавку, яку можна приймати для полегшення запору, але у нього є й інші переваги для здоров'я, в тому числі користь для вашої шкіри.

"Касторова олія багата рицинолевой кислотою, потужним антиоксидантом, який захищає шкіру від пошкодження вільними радикалами, що викликає пошкодження колагену і поява зморшок", - говорить Джошуа Цайхнер, доктор медичних наук, директор косметичних і клінічних досліджень в лікарні Mount Sinai.

читайте такожКасторова олія: що вона робить з організмом

Крім того, жирні кислоти в касторовій олії зволожують і заспокоюють шкіру від будь-якого роздратування, говорить Цайхнер. Люди також часто використовують касторове масло, щоб стимулювати ріст волосся на шкірі голови, бровах і віях.

Касторове масло для вій: чи ефективно воно?

"Касторова олія зазвичай використовується як природний засіб для лікування росту вій і брів", - говорить Цайхнер. Проте, більшість доказів на користь використання касторової олії для росту волосся носять чисто анекдотичний характер.

Поточні дослідження показують, що деякі сполуки в касторовій олії можуть запобігти випаданню волосся, а не привести до різкого їх зростання. Але запобігання випадання вій може призвести до отримання більш товстих вій, оскільки ви не будете втрачати стільки волосяних фолікулів кожен день.

Зокрема, вважається, що касторова олія допомагає зберегти здоров'я вій трьома різними способами:

  • Зниження PGD2. Рицинолева кислота, основний компонент касторової олії, може запобігти випадання вій за рахунок зниження рівня простагландину D2( PGD2), типу жиру, який пов'язаний з випаданням волосся. Дослідження 2015 року показало, що в комп'ютерних моделях касторова олія значно знижує рівень PGD2, хоча незрозуміло, як саме це впливає на людей.
  • Зняття запалення. Касторова олія може бути особливо корисною, якщо ви наносите макіяж на повіки або вії через протизапальні властивості рицинолевої кислоти. Косметика, така як туш, може викликати запалення на лінії росту вій, через що вії легше випадають.
  • Зберігає вії зволоженими. Касторова олія може поліпшити здоров'я ваших поточних вій, виступаючи в якості кондиціонера. "Завдяки своїм зволожуючим властивостям касторова олія може сприяти кондиціонуванню і потовщенню самого волосся", - говорить Цайхнер.

Як безпечно наносити касторове масло на вії

Щоб безпечно використовувати касторове масло, ви можете купити попередньо розведений продукт або змішати касторове масло з оливковою або арахісовим маслом в співвідношенні 1:1. Клініка Клівленда також рекомендує використовувати тільки органічне касторове масло при нанесенні на волосся або шкіру.

"Касторове масло зазвичай розбавляють маслом-носієм перед нанесенням на шкіру", - говорить Цайхнер. Масло-носій-це нейтральне масло, зазвичай це тип рослинного масла, яке використовується для розведення концентрованих ефірних масел, які можуть викликати роздратування шкіри, якщо їх використовувати окремо.

"Застосування касторової олії прямої дії може викликати подразнення, запалення і сухість шкіри", - говорить Цайхнер. Якщо у вас з'являється почервоніння і свербіж на шкірі, припиніть його використання".

Як і у випадку з будь-яким продуктом для шкіри, краще спочатку протестувати масло на менш чутливій ділянці шкіри, наприклад на руці, і подивитися, як ви відреагуєте протягом декількох годин. За словами Цайхнера, якщо ви не реагуєте погано, ви можете почати використовувати касторове масло один або два рази на день у міру необхідності.

Найкраще наносити касторове масло перед сном, щоб воно вбралося в вії. Щоб нанести касторове масло, виконайте наступні дії:

  • Очистіть вії від макіяжу та бруду.
  • За допомогою ватного тампона нанесіть невелику кількість касторової олії на вії. Будьте обережні, не капайте масло прямо в очі.
  • Залиште масло на ніч і змийте вранці теплою водою.

Хоча необхідні додаткові дослідження, касторова олія може допомогти поліпшити здоров'я вій і запобігти їх випадання. Якщо ви хочете спробувати касторове масло, обов'язково розбавте масло і використовуйте його обережно. Якщо у вас є негативна реакція на касторове масло, негайно припиніть його використання і зверніться до лікаря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти