StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Названо продукти, які допомагають позбутися від безсоння

11 травня 2021, 03:28
Експерти відзначили, що волоські горіхи, мигдаль, фісташки і кеш`ю є природними джерелами мелатоніну, від якого залежить сон людини.
Сну
Названі продукти, які позбавляють від безсоння / Pixabay

Недосипання може негативно вплинути на здоров'я організму, погіршити імунітет і спровокувати виникнення проблем з пам'яттю. Для того щоб нормалізувати сон і побороти безсоння, медики радять додати до свого раціону певні продукти, повідомляє інформаційний портал Eat This, Not That.

Горіх

Експерти відзначили, що волоські горіхи, мигдаль, фісташки і кешью є природними джерелами мелатоніну, від якого залежить сон людини. Також в складі горіхів є амінокислоти триптофану, за допомогою якого виробляється серотонін. Крім цього, цей продукт насичений магнієм, який є одним з важливих мінералів, що впливають на здоров'я серця, мозку, кісток і м'язів.

Насіння

Для того щоб перемогти безсоння, медики рекомендують перед сном з'їдати невелику кількість гарбузового насіння або ж насіння льону та соняшнику. Насіння вміщує в себе високий рівень триптофану, який сприяє підтриманню здорового сну.

Молочні продукти

Не менш ефективним продуктом, який допоможе нормалізувати сон, є тепле молоко, сир і йогурт.

Ківі

Виходячи з результатів досліджень, з'ївши ківі перед сном у людини поліпшується якість сну. Цей фрукт вміщує в себе високий рівень фолієвої кислоти, яка позитивно впливає на сон.

Банан

Завдяки тому, що в складі бананів міститься триптофан, магній і калій, вживання даного продукту також допоможе перемогти безсоння.

Бобові

Експерти також рекомендують для хорошого сну вживати квасолю і нут, так як вони багаті на вітаміни і амінокислоти, що сприяють виробленню серотоніну.

Медики попереджають, що деякі продукти, навпаки, можуть спровокувати порушення сну. Так перед тим, як лягати спати не варто їсти цитруси, помідори, солодощі, вживати алкогольні напої та каву.

  • Раніше Главред писав про те, що занадто багато кофеїну може привести до головних болей, що є лише одним з семи фізичних попереджувальних ознак того, що ви занадто багато п'єте. Ще один симптом надмірного вживання кави - "прискорене серцебиття".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти