10 простих способів привести себе у форму влітку: поради від профі

Як привести себе у форму / УНІАН

Цікавими і корисними рекомендаціями поділилася експерт в психології зниження ваги і консультант з дієтологічного супроводу Олена Кален.

Чому зайва вага зганяється так повільно, а літо летить так швидко? Липень добігає кінця, а багато хто з нас все ще не побували у відпустці, а часу на те, щоб позбутися хоча б від парочки зайвих кілограмів і красуватися на пляжі "six-pack", залишилося дуже мало.

Експерт в психології зниження ваги і консультант з дієтологічного супроводу Олена Кален на своїй сторінці в Instagram поділилася кількома правилами, які допоможуть швидше досягти цієї мети. Вони стосуються не тільки харчування і спорту, а й дозволять змінити звички.

Як прийти в ідеальну форму

Зайва вага утворюється через надлишок калорій. Ведення харчового щоденника допоможе усвідомити моменти і причини переїдання, проаналізувати їх і відмовитися від зайвої їжі.

Це може бути прогулянка, біг, ходьба або танці – все залежить від ваших уподобань. Будь-які тренування, за словами експерта, прискорюють метаболізм і приводять тіло в тонус, а щоденні заняття по 10-15 хвилин діють набагато краще, ніж виснажливі тренування в залі раз на тиждень.

Не варто виключати з раціону вуглеводи або сідати на жорстку дієту. Для зниження ваги важливіше різноманітне і збалансоване харчування. Хоча б 1-2 рази на тиждень можна відходити від звичного меню і готувати нові страви з корисних продуктів.

Коли мозок бачить проміжні результати, це дає стимул рухатися далі. Найпростіше побачити результати саме на фото.

На шляху до стрункості можливі зриви, зупинки ваги або відсутність сил. Щоб продовжувати рухатися до мети, можна попросити підтримки в оточення або знайти того, хто буде надихати.

Як привести себе у форму до літа / Фото pixabay.com

Не потрібно перекушувати на бігу – їжте повільно і розтягуйте задоволення. Так голод можна вгамувати швидше, але меншою кількістю їжі.

Вода бере участь у розщепленні жирів, виводить токсини. Без достатньої кількості води сповільнюється обмін речовин. Робіть кілька ковтків води щогодини.

У людини зі здоровим шлунком процес перетравлення їжі становить 4-6 годин. Коли ми перекушуємо кожні 2-3 години, в організм надходять зайві калорії.

Вчені довели, що з невеликої тарілки люди їдять менше. За допомогою десертної тарілки ми природним чином зменшимо розмір порції.

Пересолена їжа затримує рідину в організмі і може викликати набряки. Краще скоротити її споживання, а також не їсти солону їжу на ніч.

Раніше спортивний Нутриціолог і фітнес-експерт Катерина Медушкіна поділилися порадами, як грамотно підійти до процесу схуднення, аби уникнути помилок, які призводять до зривів.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти