ЗМІ розкрили масові схеми обману в українських супермаркетах

27 жовтня 2021, 19:13
Є кілька схем обману покупців в магазинах.
Супермаркет, продкти
Супермаркети наживаються на неуважних покупців / УНІАН

Українців часто обманюють у супермаркетах. Причому, за кількома схемами. А самі покупці часто навіть не здогадуються, що їх "обважують", продають прострочку і наживаються за рахунок "брехливих" знижок.

Про те, як обманюють у вітчизняних магазинах, пише "Обозреватель". Зокрема, видання з'ясувало, що це відбувається скрізь і всюди.

"Оманлива" каса

Нерідко на ціннику товару вказана одна вартість, а в чеку - інша. А ось продукти, які зважуються, дуже часто можуть "переоцінюватися" вже на касі.

Самі касири дуже часто наживаються за рахунок здачі - 10, 50 копійок начебто і не гроші, але за один день сума виходить солідна.

Крім того, по приходу додому покупці можуть помітити "віртуальні" товари, які навіть не збиралися купувати, проте, як виявилося, заплатили за них.

"Брехливі" знижки

На перший погляд "щедрі" знижки можуть бути тільки приманкою для неуважних на касі покупців. Більш того, такі продукти часто прострочені.

читайте такожРосійських супермаркетів в Україні не буде - РНБОКрім того, в магазинах можуть "підкручувати" ваги і продавати прострочення з новими стікерами, під якими захована справжня дата виготовлення.

Нагадаємо, в Україні може бути заборонений продаж алкоголю і сигарет в супермаркетах і продуктових магазинах. Для торгівлі тютюновими та лікеро-горілчаними виробами пропонується відкрити спеціалізовані торгові точки. При цьому крім алкоголю і сигарет в таких спецмагазинах більше нічого не буде продаватися.

За незаконний продаж сигарет або алкоголю пропонують штрафувати більш ніж на 21 тисячу грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти