Виплати пів року: експерт пояснив, хто з переселенців може отримати гроші вдруге

Експерт пояснив, хто з переселенців може отримати гроші вдруге / колаж УНІАН

Є варіанти виплат грошових грантів вразливим категоріям переселенців. І критерії вразливості досить чітко окреслені, каже експерт.

Певні, так звані вразливі, категорії внутрішньо переміщених осіб можуть отримати грошові гранти. Про це в коментарі "РБК-Україна" розповів директор департаменту гуманітарного реагування фонду "Карітас Україна" Григорій Селещук.

Він каже, що грошові виплати в розмірі 2220 гривень на місяць, по-перше, можуть отримати люди, які нещодавно евакуювалися з територій, наближених до зони активних бойових дій. По-друге, переселенці при облаштуванні на новому місці.

Фінансова допомога надається строком на три місяці (в цілому 6600 гривень) одним платежем на кожного члена сім'ї (але тільки якщо сім'я не перевищує чотирьох осіб).

Грошові гранти є двох типів, каже Селещук:

При цьому деякі сім'ї можуть звертатися за грошовою допомогою повторно – при наявності критеріїв уразливості.

Критерії вразливості, за словами Селещука, зараз такі:

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти