В Україні різко змінились ціни на популярні продукти: що подорожчало найбільше

В Україні змінились ціни на овочі та фрукти / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Лідерство серед української сільськогосподарської продукції відійшло кавунам, через що ціни на нього впали.

В Україні змінилися ціни на овочі. Зокрема картопля, морква, помідори і інші продукти подорожчали. Про це повідомили в EastFruit.

Аналітики зауважили, що на українському агроринку збільшилася пропозиція ріпчастої цибулі, яка за минулий тиждень стала найбільш продаваним товаром в овочевому сегменті.

Серед інших активно пропонованих овочів: картопля, морква і огірок, але кількість продавців томату зменшується другий тиждень поспіль.

Підкреслюється, що лідерство серед української сільськогосподарської продукції відійшло кавунам, через що ціни на нього продовжили своє падіння. Саме через це подешевшала і диня.

На які овочі та фрукти ціни змінилася найпомітніше:

Проєкт EastFruit

EastFruit- це провідна міжнародна інформаційно-аналітична платформа бізнесу овочів і фруктів в країнах Східної Європи, Центральної Азії та Кавказу, з трьома мовними версіями новин та аналітики (Англійська, Українська, Російська) і аудиторією близько 100 тисяч читачів на місяць.

Ситуація із цінами в Україні - що відомо

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ціни на кавуни в Україні вже на 60% нижчі, ніж на початку серпня 2023 року. Експерти не очікують значного підвищення цін у найближчому часі. Очікується, що ціни на великі кавуни залишаться низькими, оскільки фермери намагаються пришвидшити реалізацію через поступки покупцям.

В той же час, зовсім скоро, за словами українських пекарів, можуть початися перебої з хлібом. Головна причини цього – збільшення вартості борошна. Тому ціни на хліб можуть зрости на 15 – 20%.

Крім того, в Україні різко зросли ціни на молоко та молочні продукти через підвищення тарифів на електроенергію та часті відключення влітку 2024 року. Підвищення вартості електроенергії та пально-мастильних матеріалів у серпні призведе до ще більшого здорожчання цієї категорії продуктів.

Читайте також:

Новини заразКонтакти