У Нацбанку озвучили головні умови надання чергового траншу МВФ

У Нацбанку назвали умови отримання чергового траншу від МВФ / УНІАН

У Національному банку України назвали головні умови, які повинна негайно виконати Україна для отримання чергового траншу МВФ.

Для досягнення подальших домовленостей з МВФ нашій країні слід вирішити проблемні питання у фіскальній, енергетичній та сфері боротьби з корупцією, заявив голова НБУ Кирило Шевченко під час зустрічі з послами країн Великої сімки.

Як зазначив Шевченко, під час роботи місії представники України спільно з МВФ визначили подальші конкретні кроки, "які стануть сигналом нашої відданості в продовженні співпраці", повідомляє пресслужба НБУ.

"Що стосується частини програми в рамках відповідальності НБУ, то у нас немає непорозумінь з експертами фонду", - додав він.

Читати такожЗеленський розповів про розбіжності з МВФ і пояснив провал переговорів щодо нового траншу

Під час зустрічі йшлося про перспективи продовження співпраці з МВФ, створення спеціалізованого фінансового суду, зниження частки непрацюючих кредитів, приватизації державних банків, а також приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Шевченко зазначив, що Нацбанк виступає за продовження переговорів між ЄБРР і Ощадбанком. Для того, щоб відбулося входження іноземного інвестора в капітал Ощадбанку, банк має приєднатися до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Це, а також реструктуризація боргу Фонду гарантування перед Міністерством фінансів, дозволить збільшити гарантовану суму відшкодування вкладникам.

Переговори України з МВФ - про що раніше писав Главред:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти