Подорожчав на 30%: в Україні скакнули ціни на борщовий набір

В Україні скакнули ціни на борщовий набір / УНІАН

Як повідомляють аналітики, всі інгредієнти, покладені за стандартним рецептом борщу, подорожчали-але по-різному. Сильніше все підскочили ціни на капусту.

За минулий рік в Україні всерйоз підвищилася ціна на продукти, які необхідні для приготування борщу (строго за класичним рецептом) - в середньому на 30%. Про це заявляють аналітики "Офісу ефективного регулювання" BRDO.

За їх даними, в лютому минулого року порції борщу на чотирьох людей, приготовані за традиційним рецептом, коштувало українцям приблизно 62 грн 06 коп., А в лютому поточного року на такі ж продукти в тому ж обсязі доведеться витратити 80,92 грн. Тобто вартість зросла більш ніж на 30%.

Причому всі інгредієнти борщу подорожчали в різному ступені. Наприклад, ціна на свинину зросла на 12,03 відсотка ‒ зі 103,70 грн до 116,28 грн. А ось ціна на білокачанну капусту збільшилася майже вчетверо-з 5,45 грн за кілограм до 20,95 грн за кілограм.

Читати такожЗ початку року в Україні різко подорожчали овочі та яловичина

Нагадаємо, згідно з даними Держкомстату, середні ціни на продукти харчування в Україні в січні 2022 року зросли на 14,5% порівняно з січнем 2021-го.

Рекордсменами по подорожчанню стали соняшникова олія (його ціна за рік зросла на 34,2%), овочі (подорожчали на 27,5%), цукор (на 22,8%) і хліб (на 19,6%).

Далі список продуктів, які виросли в ціні, виглядає так:

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти