Як підтвердити стаж, якщо трудова залишилася в окупації: пояснення чиновників

Трудовий стаж можна підтвердити через Мережу- чиновники / фото ua.depositphotos.com і Zib.com.ua

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України пояснило алгоритм підтвердження трудового стажу через мережу.

Люди, яким довелося терміново покинути рідні місця після їх тимчасової окупації російськими агресорами, можуть підтвердити свій трудовий стаж онлайн. Про це розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема, в системі пенсійного фонду України зберігаються всі дані. А починаючи з 2000 року генерується електронна трудова книжка.

Відновити втрачені дані завжди можна через портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Що необхідно зробити:

А ознайомитися з даними про стаж і завантажити копію документа на свій комп'ютер або гаджет можна буде через кілька хвилин в розділі "Мої звернення".

Пенсії в Україні

Нагадаємо, раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше тодішній міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів людей. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини про трудовий стаж:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти