Як підняти розмір майбутньої пенсії: в ПФУ назвали спосіб, який підходить навіть юним і безробітним

Право на добровільну сплату внеску мають окремі категорії населення / колаж УНІАН

Розмір пенсії в Україні безпосередньо залежить від страхового стажу, який "напрацювала" людина, і розміру офіційної зарплати протягом всієї трудової діяльності.

Розмір пенсії в Україні безпосередньо залежить від страхового стажу, який встигла отримати людина під час трудової діяльності і розміру офіційної зарплати. Ость тому і збільшити розмір майбутньої пенсії можна завдяки добровільним внескам. Відповідне повідомлення поширили фахівці Пенсійного фонду (ПФУ), йдеться на сайті Кабміну.

"Для офіційно непрацюючих добровільно сплачені внески – це набутий страховий стаж і заробітна плата для майбутньої пенсії, для працюючих - збільшена заробітна плата. Отже, якщо людина вже отримує пенсію, то новий механізм сплати добровільних внесків не для неї", – кажуть фахівці.

Платити добровільні внески можуть люди, які не працюють або працюють і отримують низьку зарплату, проте мають заощадження або родичів, які готові сплатити на їх користь пенсійні внески.

Наприклад, право на добровільну сплату внеску мають:

Для того, щоб зробити добровільний внесок, необхідно звернутися до Пенсійного фонду через електронний кабінет (для чого і необхідна заява укупі з електронним підписом).

Користувачеві, який успішно залогінився на порталі ПФУ, надається можливість:

Як повідомляв Главред, частина громадянок України може вийти на пенсію в 50 років (якщо у них є як мінімум 15 років трудового стажу). За словами чиновників, мова йде про матерів, які виховують кількох важко хворих дітей віком до шести років (яким не встановлена інвалідність).

Раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Дивіться відео про те, як проводитимуть індексацію пенсій в Україні у 2023 році:

Інші новини:

Новини заразКонтакти