Війна Туреччини проти Росії: Арестович дав оцінку конфлікту у Нагірному Карабасі

13 жовтня 2020, 05:35
Не виключено, що прем'єрміністр Нікол Пашинян відсторонений від влади у Вірменії, вважає Олексій Арестович.
Нагірний Карабах
Туреччина у Нагірному Карабасі відкрила третій фронт війни проти Росії - експерт / Reuters

Вірмено-азербайджанський конфлікт у Нагірному Карабасі став ще одним фронтом військового протистояння Туреччини та Росії. Внаслідок загострення збройної конфронтації Азербайджан зміцнив свої позиції, тоді як у Вірменії спостерігаються проблеми в структурах влади.

Про це заявив військовий експерт Олексій Арестович у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, Анкара фактично відкрила ще один – третій за рахунком – фронт протистояння з Росією: у Лівії і на півночі Сирії вони вже здобули перемогу, і тепер вторглися на пострадянський простір – у зону геополітичного впливу РФ.

Що стосується результатів військових дій у Нагірному Карабасі, Арестович вважає, що з військової точки зору не можна сказати, що Азербайджан здобув лише тактичну перемогу.

"Вони вибили військової техніки більше ніж на 1 млрд доларів, це два або три річних військових бюджети Вірменії. Вони вбили значну кількість старших офіцерів, яких треба довго ростити. Я згоден з тим, що вірмени збили наступальний потенціал азербайджанців, але зараз вони (азербайджанці) повільно просуваються вперед, користуючись технічною перевагою", - вважає експерт.читайте такожВійна Туреччини за Азербайджан: у Росії попередили Анкару про наслідки

Крім того, на його думку, зрив режиму припинення вогню, щодо якого сторони домовилися з 9 на 10 жовтня у Москві, може бути пов'язаний з певними проблемами в кабінетах влади Вірменії. Зокрема, ракетний удар по Гянджі, арешт командувача внутрішніми військами республіки і звільнення глави служби розвідки може свідчити про те, що Пашинян більше не керує державою.

"Може бути три варіанти: що Пашиняна відсторонили від влади, верх взяла партія війни. Другий варіант - він дав добро на це, але тоді він свідомо знав, що не виконуватиме перемир'я. І проміжний варіант, як Горбачов у Форосі сказав: я як би заарештований, а у Москві щось відбувається, і я нічого не можу зробити. Точно можна сказати, що перемир'я не існує, воно тривало 5 хвилин", - підкреслив Олексій Арестович.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти