Влада у Росії пригрозила соцмережам величезними штрафами через протести в країні

31 січня 2021, 19:51
Юридичним особам, згідно із законодавством, загрожує штраф від 800 тисяч до 4 мільйонів рублів.
соціальні мережі
У Роскомнадзорі вимагають від соцмереж видалити інформацію, яку служба вважає неправдивою / Reuters

На тлі протестів у Росії Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) попередила соціальні мережі про можливе блокування і штрафи через публікації із "завищеними показниками про кількість учасників незаконних мітингів".

Як повідомляється на сайті Роскомнадзора, адміністратори соціальних мереж вже блокують доступ до подібного роду інформації. Якщо соцмережі не видалять такі відомості, їм загрожує адміністративний штраф на суму від 800 тисяч до 4 мільйонів рублів згідно з чинним законодавством.

"На підставі вимог Генеральної прокуратури і Роскомнагляду адміністрації соцмереж блокують доступ до неправдивої інформації — із завищеними показниками про кількість учасників незаконних мітингів, про факти насильства і зіткнень, загибелі учасників акцій", - підкреслюється у повідомленні.читайте такожСША жорстко оцінили розгін нових протестів у РФ, з'явилася відповідь Москви

Протести у Росії

  • 31 січня по всій Росії пройшли протестні акції на підтримку одного з лідерів російської опозиції Олексія Навального, який був затриманий в аеропорту Шереметьєво і заарештований 18 січня на 30 діб Хімкінським міським судом. За законами РФ мітинги є незаконними, тому що не були узгоджені з владою. В результаті цього під час заходів відбувалися затримання, що супроводжувалися жорстким застосуванням сили.
  • Затримання із застосуванням правоохоронцями силових заходів пройшли у Москві і Санкт-Петербурзі. У СІЗО Матроська Тиша, куди помістили Олексія Навального, силовики масово пакували людей до автозаків.
  • За словами активіста з Санкт-Петербурга Івана Сорокіна, мітинги відрізнялися небувалою жорстокістю і великою кількістю людей.
  • Журналістка Зоя Свєтова вважає, що протестні акції у Росії триватимуть, однак силовики жорстко їм протистоятимуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти