У Путіна відмовилися звинувачувати США в загостренні війни на Донбасі

8 квітня 2021, 17:43оновлено 8 квітня 2021, 18:13
Вашингтон прагне до того, щоб на пострадянському просторі не було єдності, вважає Дмитро Козак.
Козак
Вплив Вашингтона на Київ перебільшено - Козак / УНІАН

Заступник глави Адміністрації президента РФ Дмитро Козак не вважає, що США причетні до ситуації, пов'язаної із загостренням військового конфлікту на Донбасі. Також він стверджує, що зовнішній вплив Вашингтона на Київ перебільшено. Однак, як вважає чиновник, у Штатах не хочуть, щоб на пострадянському просторі була єдність держав.

"Що стосується американського впливу, я б не став сильно перебільшувати зовнішній вплив. Звичайно, для молодих людей зовнішня підтримка, зовнішня активність має значення, але не визначальне. Все одно вони керуються внутрішньополітичними міркуваннями, перш за все, з точки зору підтримки свого рейтингу, своєї влади і так далі", - цитує Козака російське інформагентство РИА Новости.

За його словами, американська держава навряд чи "підбурює" президента України Зеленського на порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

"Я не думаю, що американці штовхають Зеленського на бруствер, на лінію фронту, щоб він почав перестрілку з представниками Донбасу. Швидше за все, цього немає", - додав Козак, підкресливши, що при цьому США виступають проти, щоб на просторі колишніх радянських держав була якась єдність.

Довідка

Відносини Росії з США і Україна

У Росії на вищому політичному рівні і в інформаційному просторі регулярно звинувачують Вашингтон у втручанні в справи України "заступництві" Києву. Москва не вважає українську державу суверенною і називає її залежною від Вашингтона і Брюсселя.

Президент США Джо Байден 17 березня побічно назвав російського президента Володимира Путіна "вбивцею", після чого у РФ вирішили відкликати посла Анатолія Антонова до Москвм для проведення консультацій. Також у відповідь Путін побажав Байдену здоров'я і сказав, що "хто так обзивається, той сам так називається".читайте такожУ Лаврова різко відреагували на участь США у переговорах щодо Донбасу

У Росії після нового загострення кризи у відносинах з США заявляли про готовність продовжувати діалог з Вашингтоном.

Війна Росії та України на Донбасі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти