США назвали ескалацією дзеркальні санкції РФ і готують контрудар

17 квітня 2021, 08:00
У Держдепі США заявили, що залишають за собою право відповісти на будь-які дії Росії.
Санкція
15 квітня Джо Байден підписав нові санкції проти Росії , в Москві відповіли / Reuters

Державний департамент США висловив жаль через дзеркальні санкції Росії, які Москва застосувала у відповідь на американські обмеження щодо РФ.

Як повідомляє CNN, посилаючись на представника Держдепартаменту, у відомстві дії РФ назвали ескалацією. Чиновник зазначив, що США залишають за собою право відповісти Росії.

"Наші недавні дії були пропорційними і прийнятними. Не в наших інтересах потрапити в цикл ескалації, але ми залишаємо право відповісти на будь-які відповідні російські дії", - йдеться у повідомленні.

Санкції США проти Росії - про що раніше писав Главред:

  • 15 квітня глава Білого дому Джо Байден підписав нові санкції проти Росії. США запровадили нові обмеження проти 32 фізичних і юридичних осіб, а також шести російських технологічних компаній. Крім того, з Вашингтона вислали 10 осіб російської дипломатичної місії.
  • У Росії відреагували на американські санкції. Там пригрозили, що за "деградацію двосторонніх відносин доведеться розплачуватися". Міністерство закордонних справ Росії також "викликало на килим" свого посла в США та пообіцяло йому "важку розмову".
  • НАТО і Європейський Союз підтримали санкції проти Москви. Крім того, вони закликали Кремль припинити провокації біля кордону України.
  • Пізніше міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що РФ відповість дзеркально на санкції США. За його словами, десяти дипломатам США запропонують залишити Росію
  • При цьому Лавров підкреслив, що РФ може вжити болючих заходів для американського бізнесу, проте поки триматиме їх про запас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти