Північна Корея наглухо закрилася від Байдена та місяць не озивається

14 березня 2021, 07:34оновлено 24 березня 2021, 08:28
Адміністрація Байдена намагається зв'язатися з Північною Кореєю для обговорення ядерної програми. Але жодні дипломатичні канали не спрацювали.
Північна Корея, КНДР, Кім Чен Ин
Кім Чен Ин наглухо закрився від Байдена і місяць не йде на контакт / Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена майже місяць не може зв'язатися з Північною Кореєю по дипломатичних лініях. Офіційний Вашингтон намагається зв'язатися з КНДР для обговорення північнокорейської ядерної програми.

Як повідомляє агентство Reuters з посиланням на високопоставлене джерело з адміністрації Байдена, Білий дім робив спроби зв'язатися з Пхеньяном за допомогою декількох дипломатичних каналів, у тому числі і в Нью-Йорку.

Зазначається, що адміністрація Байдена намагається зв'язатися з Північною Кореєю для обговорення ядерної програми.

"Мовчання Пхеньяна додає заклопотаності, в тому числі й на тлі майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена і глави Пентагону Ллойда Остіна до Південної Кореї і Японії. Поїздка запланована на наступний тиждень", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовник агентства уточнив, що активний діалог між США і КНДР не вівся вже більш як рік.

Ядерна програма - про що йшлося раніше:

  • Глава американської дипломатії Ентоні Блінкен виступив з ініціативою тиску на КНДР з метою відмовитися від ядерної зброї.
  • Джозеф Байден розповів про те, якою буде політика Білого дому на міжнародній арені. Байден розкритикував політику адміністрації Дональда Трампа з цього питання і зазначив, що США не можуть дозволити, щоб Тегеран отримав у розпорядження ядерну зброю.
  • "Все це, я думаю, буде дуже важко. Але знаю одне: ми не можемо зробити це поодинці. І саме тому повинні бути частиною великої групи, щоб мати справу не тільки з Іраном, але і з Росією, Китаєм та іншими", — додав Байден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти