Росія планувала військове вторгнення в Білорусь – ГУР (документ)

19 квітня 2022, 15:35
Для цього готували 1-шу танкову армії Росії.
Росія планувала військове вторгнення в Білорусь – ГУР (документ)
Росія планувала військове вторгнення в Білорусь – українська розвідка/ Reuters

Росія готувала військове вторгнення в Білорусь для придушення народних протестів, які спалахнули в країні після фальсифікацій президентських виборів у 2020 році.

Для цього завдання в РФ готували 1-шу танкову армії Росії. Про такі плани стало відомо з документів, які роздобули українські розвідники.

"Здобуті воєнною розвідкою України документи свідчать про підготовку 1 танкової армії росії до вторгнення та захоплення території білорусі. Після фальсифікацій президентських виборів в білорусі зс рф розробили план вторгнення та придушення народних протестів", – зазначають у ГУР Міноборони України.

відео дня

При цьому в Росії придумали причину, під якою вони хотіли вторгнутися у сусідню державу – нібито, щоб саму РФ не втягнули в широкомасштабну війну з країнами-членами НАТО.

"Окупація білорусі планувалася під приводом уникнення втягування росії "в Європейському континентальному районі в регіональну або широкомасштабну війну з країнами-членами НАТО на Заході". Одним з доказів підготовки рф до військової агресії проти сусідньої держави є "Легенда до задуму на перегрупування з'єднань та військових частин 1 танкової армії у район виконання завдання", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Білорусь пригрозила Польщі та країнам Прибалтиці війною. З войовничою заявою виступив держсекретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович. Він пригрозив Литві, Польщі та Латвії руйнуваннями, смертями і вибухами нібито через підготовку ними агресії проти Білорусі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти