Росія окупує Білорусь: у ЄС повинні негайно відреагувати – МЗС Литви

28 серпня 2020, 14:21
Євросоюзу потрібно зберегти політику застосування санкцій проти Росії, стверджує Лінас Лінкявічус.
Євросоюз, прапор
У Євросоюзі приготувалися до військового вторгнення Росії до Білорусі / Reuters

У Європейському Союзі допускають можливість військового вторгнення Росії на територію Білорусі. З цієї причини глави зовнішньополітичних відомства країн наднаціонального об'єднання повинні повідомити Москву щодо неприпустимості подібних дій.

Про це заявив сіністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус під час неформальної зустрічі голів МЗС країн ЄС, повідомляє Європейська правда.

Коментуючи слова Путіна про готовність допомогти режиму Лукашенка силовиками, він зазначив, що військова інтервенція у Білорусь може відбутися в рамках домовленостей Москви і Мінська. Причому реалізація такого сценарію досить ймовірна. У зв'язку з цим Брюссель повинен повідомити Кремль про неприйнятність подібних дій.читайте такожУ Путіна оцінили резерв озброєних силовиків з метою вторгненняу Білорусь

"Ми вчора бачили знову заяви про можливі резервні сили, які готові до відправки. Цього поки що не сталося, але ми не можемо виключати цього вторгнення, яке, ймовірно, відбудеться під прикриттям договірних зобов'язань", – сказав Лінкявічус.

Наостанок він підкреслив, що у Росії немає ніяких вагомих підстав для військової інтервенції у Білорусь, і закликав Євросоюз зберігати санкційний тиск на Москву.

Нагадаємо, у четвер, 27 серпня, президент РФ Володимир Путін заявив про те, що росіяни сформували підрозділ внутрішніх військ, який готові відправити до Білорусі на допомогу режиму Лукашенка.читайте також"Ламати людей": Лукашенко оголосив про закінчення протестів у Білорусі

Тим часом політик Світлана Тихановська оцінила ймовірність військового вторгнення Росії у Білорусь і зробила заяву про мирні протести у республіці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти