П'ять країн приєдналися до санкцій ЄС проти Білорусі

15 січня 2021, 20:27оновлено 15 січня 2021, 20:58
Партнери Євросоюзу підтримали санкції проти Білорусі.
Лукашенко
П'ять країн ввели санкції проти Лукашенка / Reuters

П'ять держав-партнерів ЄС приєдналися до санкцій Європейського Союзу проти Білорусі. Серед них - Чорногорія та Албанія, йдеться в заяві Ради ЄС.

"Країни-кандидати: Албанія, Північна Македонія і Чорногорія, а також держави європейської зони вільної торгівлі - Ісландія і Норвегія - приєдналися до рішення Ради ЄС про введення санкцій щодо Білорусії", - йдеться в повідомленні.

Санкції проти режиму Лукашенка

  • Захід не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі і рішуче засуджує підсумки президентських виборів, що відбулися 9 серпня на території РБ і завершилися офіційно проголошеною перемогою Лукашенка, а також застосування насильства проти активістів.
  • Євросоюз 17 грудня прийняв третій пакет санкцій проти правлячого режиму Білорусі. Під обмеження потрапили 29 фізичних осіб та 7 компаній, які, як вважають у Брюсселі, пов'язані з політикою Олександра Лукашенка.
  • 5 грудня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала США посилити тиск на офіційний Мінськ і прийняти законопроєкт, який дозволить американському президенту розширити санкції щодо режиму Лукашенка.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти