Данія дозволила добудувати Північний потік-2 при виконанні умови

6 липня 2020, 17:39оновлено 6 липня 2020, 18:39
У Копенгагені стурбовані через ризики, що створюються похованими запасами хімічної зброї.
Північний потік-2
Данія дозволить добудувати Північний потік-2 / Reuters

Датське енергетичне агентство ратифікувало всі дозвільні документи для компанії Nord Stream 2 AG, що дозволить Росії безперешкодно добудувати Північний потік - 2.

Як повідомляється на сайті агентства, в червні компанія подала запит на внесення відповідної поправки до отриманого в листопаді минулого року дозволу на будівництво трубопроводу в данській виключній економічній зоні Nord Stream 2 AG.

У Копенгагені відзначили, що трубоукладальні суди з якірним позиціонуванням можна використовувати як окремо, так і в поєднанні з кораблями, оснащеними системою динамічного позиціонування.

відео дня

читайте такожРосійський Газпром придумав, як добудувати Північний потік-2"Рішення приймається згідно з Законом про континентальний шельф і на основі зобов'язань Данії Конвенції ООН по морському праву. Тут Данія зобов'язана дозволити будівництво транзитних трубопроводів з урахуванням безпеки, ресурсів і навколишнього середовища", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що будівництво буде вестися за межами зони, де не рекомендуються роботи на морському дні через ризик, що створюють поховані запаси хімічної зброї.

Як раніше повідомлялося, екс-канцлер Німеччини, а нині ‒ керівник ради директорів російської корпорації Роснефть і керівник комітету акціонерів компанії-оператора Nord Stream AG Герхард Шредер вважає, що готується новий пакет санкцій США проти Північного потоку-2 і це є навмисним розірванням трансатлантичного партнерства.

Нагадаємо, раніше конгресмен-республіканець Стівен Вомак на своїй сторінці у Twitter повідомив про те, що Сенат США вніс в проект бюджету національної оборони статті про введення додаткових санкцій відносно російського газопроводу Північний потік-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти