Прем'єр Грузії розповів, як зміняться відносини з Києвом через Саакашвілі

9 травня 2020, 12:47
У Грузії заявили, що відкликали посла лише для того, щоб пройти з ним консультації щодо того, як захистити відносини з Україною від авантюристів.
Саакашвілі
У Грузії назвали Саакашвілі авантюрним політиком / УНІАН

Призначення колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі головою Виконкому реформ в Україні спровокувало міжнародний скандал - Грузія відкликала свого посла для консультацій.

За словами прем'єр-міністра країни Георгія Гахарії, такий крок потрібен, щоб захистити відносини з Україною.

"Ми відкликали посла лише для того, щоб пройти з ним консультації щодо того, як захистити ці відносини від авантюристів. Що зробити для того, щоб захистити стратегічні і братерські відносини з українським народом від цих авантюрних політиків, які, на жаль, через свої особисті незрозумілі амбіції та его ризикують нашими відносинами", - сказав Гахарія, пише TACC, у суботу, 9 травня.

Також прем'єр-міністр країни додав, що стратегічним відносинам з Україною нічого не загрожує.

"Справа йде таким чином: звичайно ж, грузини та українці є не тільки стратегічними партнерами. Нас пов'язує багаторічна історія співпраці. Через безвідповідальних політиків ми не будемо ставити під питання це стратегічне партнерство та братерство між нашими країнами і народами", - додав він.

читайте також"України не буде": Саакашвілі дав рецепт порятунку країниНагадаємо, раніше в МЗС підреагували на відкликання посла Грузії через призначення Саакашвілі. На факт відкликання посла Грузії Теймураза Шарашенідзе через призначення Михайла Саакашвілі відповів очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

Також президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна відповість на відкликання посла Грузії. Він висловив сподівання, що Україна та Грузія збережуть добрі відносини, а конфлікт навколо призначення Саакашвілі вирішиться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти